Diskusjon:Alviske språk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hadde/har[rediger kilde]

Flyytet till Tinget

Dårlig eksempel på alvisk?[rediger kilde]

Bilde:Alvisk.JPG viser et artig konsept som tydeligvis går ut på å skrive engelsk ved å bytte ut de latinske bokstavene med visuelt lignende tengwar, men å kalle det et eksempel på alvisk er vel litt drøyt? Ters 28. apr 2005 kl.12:37 (UTC)

Enig, det er ikke alvisk. Den kan være en god illustrasjon til et avsnitt om alviske alfabeter generelt eller en artikkel om tengwar, men det burde gå an å ordne en illustrasjon som viser alviske ord skrevet med tengwar i stedet. Cnyborg 28. apr 2005 kl.12:57 (UTC)
Dette kan jeg fikse til i morgen. =) Jon Harald Søby 28. apr 2005 kl.16:53 (UTC)
Det var det eneste jeg fant på trykk. Det er klart at bokstavbytting ikke er noe å bruke her. - Thor-Rune Hansen 28. apr 2005 kl.18:26 (UTC)'
Mmm, men bildet bør absolutt bli værende på Wikipedia. Jeg tror det er veldig pedagogisk å bruke det i forbindelse med forklaring av alfabetet; det har gjentagelser som gjør det lettere å identifisere tegn, og det er en tekst som er kjent for de fleste som er interessert i temaet. Cnyborg 28. apr 2005 kl.19:18 (UTC)
Nei, bildet bruker jo bare tengwar som ligner på latinske bokstaver; du kan lese «One Ring to rule them all…» uten noen som helst kunnskap om Tengwar. Det blir bare helt feil… Jon Harald Søby 28. apr 2005 kl.19:22 (UTC)
Ah, jeg så nærmere på den nå. Det er en stund siden jeg befattet meg med dette, men såvidt jeg kan se er det ikke egentlig Tengwar, men Tengwar-inspirert kalligrafi. Hvis jeg husker rett er det ekstrategnet for 'z' som er brukt som 'e'; ligaturen for 'th' er erstattet med no som ligner latinsk 't' og 'h' osv. I så fall er det pent, men unyttig, og bør kanskje helst slettes ettersom det fører til misforståelser. Cnyborg 28. apr 2005 kl.19:40 (UTC)

Virker som om diskusjonen rant ut i sanden. Alle virker enige om at bildet ikke passer i artikkelen, men ingenting er gjort. Jeg har ikke gjort noe selv ettersom jeg ikke er sikker på hva som bør gjøres med selve bildet etter at det er fjernet fra artikkelen. Det kan jo benyttes som et apropos i en artikkel eller avsnitt om tengwar, hvis da noe slikt apropos hører hjemme på Wikipedia. Ters 6. mai 2005 kl.17:20 (UTC)

Selve bildet kan muligens brukes i en språk-artikkel om vanlige måter å bygge ord på eller noe i den duren, kanskje om fonter, men realistisk sett har den nok liten verdi. Thor-Rune Hansen 6. mai 2005 kl.20:10 (UTC)
Beklager, glemte det bort. Skal prøve å huske det neste gang jeg har tilgang til Photoshop. Jon Harald Søby 6. mai 2005 kl.20:19 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Alviske språk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. okt. 2017 kl. 16:22 (CEST)[svar]