Diskusjon:Aamodt bru

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvilken elv?[rediger kilde]

Det har vært tilløp til redigeringskonflikt angående hvilken elv Åmodt bro gikk over. Forskjellige kilder sier Drammenselva eller Snarumselva. Jeg leter på nettets kartverker for å se om jeg kan finne noe hjelp, men nei. Jeg kan ikke engang finne hvor Snarumselva renner ut i Drammenselva. Men det må jo være på Modum / Vikersund et sted; elva danner jo en lang innsjøliknende høl før den ser ut til å forsvinne, et stykke vei nordvest for Modum Bad. Er elva lagt i rør det siste stykket?

Hvem har lokalkunnskapen til å peke ut akkurat hvor broa engang krysset elven TorSch 11. jun 2009 kl. 14:19 (CEST)

Æsj at jeg alltid spør for tidlig, fant et bedre kart på gule sider, hvor også det siste stykket av elva var på kart.

Jeg kan nevne at Sarumselva renner ut i Drammenselva ved Gravfoss ved Geithus. Den siste delen blir av noen kalt Kista. Selv er jeg født og oppvokst ved Kongssagene på Åmot i Modum, ca. 200 m fra der broen opprinnelig sto og har gått over broen der som barn. Årsaken til opplysningen om Snarumselva er at dette er trykt på et informasjonsskilt ved broen på Akerselva - hvilket altså er feil. Bruker:As-arne 19. jun 2009.

Er det ikke Simoa som må bli det riktige navnet på elva? F.bendik 19. jun 2009 kl. 12:52 (CEST)
Simoa renner ut i Drammenselva 20 meter nedenfor der hvor brokarene etter Åmot Bro står. As-arne 19. jun 2009.

Jeg ser at noen har endret Drammenselva til Simoa. Dette er helt galt og lurer på hva grunnen til dette er. Broa har aldri gått over Simoa. As-arne 19. jun 2009.

Jeg rettet det, fordi jeg hadde forstått det slik : 20 meter ovenfor Simoas utløp i Drammenselva... Men siden jeg må ha misforstått deg, at broa gikk over Drammenselva 20 meter lenger opp Drammenselva fra Simoas utløp, så retter du det så det blir riktig ... TorSch 19. jun 2009 kl. 21:37 (CEST)
Jeg ser i ettertid at jeg uttalte meg uklart. Retter tibake til Drammenselva. As-arne 19. jun 2009 kl 21:55.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Aamodt bru. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 05:03 (CEST)[svar]