Diskusjon:Øystein Vesaas

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hoppende, og store bruddstykker[rediger kilde]

Det er tydelig at de som har skrevet dette kjenner hele historien rundt Vesaas, og derfor ikke oppdager at teksten totalt mangler en rød tråd, og at store biter mangler.

Plutselig er vi i år 1960, så er vi over til en flytting til gården Lofthus i 1943, og andre malere som bodde der. Så er vi tilbake i bokutgivelsen. En må ned på kildene under artikkelen for å se at de 3 bindene ble utgitt mellom 1954 og 1957 - jeg antok først 1960, da han fikk en pris for dette forfatterskapet. Så kommer det en for meg merkelig setning " Ved utgivelsen sa Vesaas at arbeidet var rekvirert av riksantikvar Arne Nygård-Nilssen, og at det var Henrik Sørensen som var viktigste faglige støttespiller, samt at fotograf Nils Andreas Jacobsen (ansatt hos forlaget Mittet & Co.) var med på alle sykkelturene" Jeg går ut ifra at Henrik Sørensen (greit å titulere Sørensen med maler, da det ikke er gitt alle vet det) var faglig støttespiller for Vesaas og ikke for riksantikvar Nygård-Nilssen. Fotograf Jacobsen var med på alle sykkelturene - Hvilke sykkelturer, hvor var disse (går ut ifra at de var innen Telemark, siden boken er begrenset til Telemark) og hva skjedde på de turene (trolig ble det fotografert ett eller annet på¨de turene)? Når var disse sykkelturene, jeg går ut ifra at de ikke syklet rundt sammenhengende ifra 1943 og frem til siste bok ble utgitt i 1957. Siden han er rosemaler, er det noe innen egen rosemaling han er kjent for, så som dekorering av bygninger, kirker m.m. I 1943 da bokprosjektet startet var han 60 år, hva gjorde han frem til da?


For meg som ikke kjente noe til Vesaas fra før, så ble jeg nysgjerrig på å oppsøke andre oppslagsverk for å finne ut resten. Brrr (diskusjon) 27. feb. 2023 kl. 23:51 (CET)[svar]