Diskusjon:Åslaug Haga/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"straffbar karakter"?[rediger kilde]

Hva menes med "straffbar karakter"? Kan noen her inne henvise til gjeldende regelverk ??Dette usignerte innlegget ble skrevet av 88.89.235.120 (diskusjon · bidrag) 5. aug 2008 kl. 01:07 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Så vist jeg vet er det WP:BLP#Nålevende_personer som er gjeldende retningslinjer. Se en:Wikipedia:Biographies of living persons for mer, omtrent det samme gjelder på Wikipedia på bokmål / riksmål. --Kjetil_r 5. aug 2008 kl. 01:42 (CEST)

Statsviter[rediger kilde]

Det står i artikkelen at Haga er "utdannet statsviter". Dette er misvisende. Ifølge hennes biografi på stortingets nettsider [1] er hun cand. mag. med grunnfag i sosiologi, mellomfag statsvitenskap og mellomfag i historie. Blir en person omtalt som statsviter, vil man normalt anta at personen har hovedfag, mastergrad eller doktorgrad. Derfor står det også i Wikipedias egen artikkel [2] at en statsviter er en person med høyere statsvitenskapelig utdanning.

Med mellomfag i historie kunne Haga med like stor rett vært kalt historiker, men det ville vært like misvisende. Et mellomfag utgjorde 1 1/2 års studium. Artikkelen bør rettes opp, og det bør sies at hun er cand. mag., eventuelt med spesifisering av fagene hun har studert. Onus 19. jun 2008 kl. 13:10 (CEST)