Diskusjon:«Bismarck» (1939)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Om skipsnavn og artikler (gammel debatt)[rediger kilde]

er det nødvendig å flytte så mye rundt på skipene? Nå er det jo igjen masse sider som ikke lenker virker, f.eks. Bismarck (skip) er brutt, og det samme gjelder sikkert en hel haug med andre. Wolfram 1. feb 2005 kl.15:54 (UTC)

Beklager! Jeg tar øyeblikkelig pause, og avventer beslutning etter diskusjon (se Vannposten, pkt 21). Jeg har oversikten over de ca 10 skipene jeg har flyttet på, så det blir ikke så mye å rette på. Men artikler som i alfabetisk oversikt begynner med anførselstegn, synes jeg vi bør være helt foruten. Ctande 1. feb 2005 kl.15:58 (UTC)
Jeg tror de fleste i prinsippet er enige om å avskaffe anførselstegnene i artikkelnavnene. Sålenge omdirigeringer rettes samtidig er jeg fornøyd. Wolfram 1. feb 2005 kl.16:07 (UTC)
Wolfram - jeg innså tabben og begynte å reversere. Men den gang ei. Jeg tømte DKM "Blücher", gikk så til Krysseren Blücher og prøvde å flytte den til DKM "Blücher". Det gikk ikke, og jeg tror jeg skjønner hvorfor.

Altså tror jeg ikke at jeg er i stand til å reversere noe, i alle fall ikke på den måten - man må vel være administrator. Enten kunne du maile meg å forklare hvordan jeg gjør det på en smidig måte, eller kanskje du gjør det. Det gjelder et titalls skip på http://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Skip_fra_andre_verdenskrig , intet mer. Ctande 1. feb 2005 kl.16:11 (UTC)

Det er ingen grunn til å reversere noe før vi har blitt enige om hva slags navneform skipene skal ha. Jeg ser frem til at dette blir endelig avklart på vannposten i løpet av dagen og morgendagen. Inntil da kan ting få være som de er. Wolfram 1. feb 2005 kl.16:19 (UTC)
Når det gjelder å rette omdirigeringer, bruker man ikke «flytt»-funksjonen. Hvis det på Bismarck (skip) står #REDIRECT [[DKM «Bismarck»]], endrer man bare det til #REDIRECT [[Slagskipet Bismarck]] (altså den (under enhver omstendighet) aktuelle tittelen). Å komme til redirect-sidene er også litt tungvint, ettersom man i første omgang blir omdirigert til en annen omdirigeringsside, hvor det øverst i liten skrift står «omdirigert fra et eller annet». Man klikker på «et eller annet» for å komme til den omdirigeringssiden man vil redigere. Det er egentlig noe herk at programvaren ikke takler omdirigeringer som går i flere ledd. Forhåpentlig vil det bli gjort noe med det en gang i fremtiden. Wolfram 1. feb 2005 kl.16:19 (UTC)
Jeg burde tilføye at dersom du har flyttet en side, er det ingenting i veien for å flytte den tilbake, medmindre du har redigert den etter at du flyttet den (f.eks. tømt innholdet). Da har siden en historikk utover flyttingen, og må ganske riktig slettes av en administrator før en annen side kan flyttes dit. Wolfram 1. feb 2005 kl.16:26 (UTC)


Prefiks[rediger kilde]

Hvorfor har noen tatt seg bryet med å flytte alle de tyske krigsskipene til nye sider med prefiks? Den tyske marinen BRUKTE IKKE prefikser i skipenes navn under andre verdenskrig! Her er det noen som har tatt seg unødvendig bry for å gjøre noe som i beste tilfelle bør reverteres. --193.71.103.180 8. jan 2007 kl. 22:13 (CET)

Jeg har stusset litt på dette med prefikser i den tyske marine under krigen. Noen bøker og nettsteder bruker DKM, andre KMS, og andre intet prefiks. Har du noen kilde på at den tyske marine ikke brukte prefiks? Vet du forresten når/hvor DKM og KMS ble brukt? Kjetil r 8. jan 2007 kl. 22:51 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen «Bismarck» (1939). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. mar. 2023 kl. 06:01 (CEST)[svar]