Det Biovidenskabelige Fakultets Have

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
I Det Biovidenskabelige Fakultets Have er det lagt vekt på planter som hører til i parker og haver, dette i motsetning til Botansik Have som hovedsakelig viser ville planter.
Det Biovidenskabelige Fakultets Have

Det Biovidenskabelige Fakultets Have (i dagligtale Haven) er en botanisk have som ligger på Bülowsvej på Frederiksberg og som tilhører Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Haven er undervisnings- og studiehave for undervisere og studenter. Det er imidlertid også offentlig adgang og haven kan tilby blomstrende trær og busker hele året.

Haven ble anlagt i 1858 under navnet Landbohøjskolens Have samtidig med at den daværende Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole ble bygget – og et sentralt parti med en liten dam og hengepil er stort sett uforandret siden da.

Mange store trær er dermed 140 år gamle. Havens tykkeste tre er en blodbøk med en omkrets på 5 meter. Haven har over 6 000 forskjellige planter som alle er forsynt med navneskilt. Haven har en rosenhave fra 1929 som opprinnelig ble tegnet av Georg Georgsen og den inneholder flere hundre storblomstrede og historiske roser.

Til forskjell fra Københavns Universitets Botaniske Have – som hovedsakelig viser ville planter – legges det her mest vekt på planter som har interesse for haver og parker.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]