Dag Lukkassen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dag Lukkassen
Født4. jan. 1965Rediger på Wikidata (59 år)
Utdannet vedLuleå tekniska universitet[1]
Doktorgrads-
veileder
Lars-Erik Persson[1]
NasjonalitetNorge

Dag Lukkassen (født 4. januar 1965) er en norsk professor i matematikk som særlig har arbeidet med homogeniseringsteori for ikke-lineære partielle differensialligninger.

Lukkassen vokste opp i bygda Straumsnes i Narvik. Han ble sivilingeniør ved avdeling for elektro- og datateknikk ved NTH i Trondheim i 1989. Deretter tok han hovedfagstudier i matematikk og underviste ved videregående skoler og høgskoler i Trondheim og Narvik. Han ble dr. scient. i matematikk ved Universitetet i Tromsø i 1996 med professor Lars-Erik Persson som hovedveileder og fikk personlig opprykk til professor i matematikk i en alder av bare 35 år.[2] Lukkassen er blant annet kjent for oppdagelsen av nye multiskala materialstrukturer med ekstreme egenskaper.[3] Han har utgitt flere arbeider med fremtredende matematikere som Jacques-Louis Lions og Jaak Peetre. Lukkassen er ansatt ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet - Campus Narvik.

Lukkassen har erfaring i administrasjon og organisering av forskning og utvikling blant annet gjennom sitt arbeid som redaksjonsmedlem i fire internasjonale matematikk-tidsskrifter. Han har deltatt i arrangementer av flere internasjonale konferanser og workshops i hjem- og utland. Han var i en årrekke FoU-leder for Høgskolen i Narvik, før institusjonen ble en del av Universitetet i Tromsø. I tillegg var han leder for det lokale doktorgradutvalg og ble etter hvert leder for doktorgradutvalget ved universitetets eneste Ph.D.-utdanning i Narvik, innen fagområdet Anvendt Matematikk og Beregningsorienterte Ingeniøranvendelser. Han ledet også arbeidet med statlig godkjenning av PhD-graden innen dette feltet. Han har engasjert seg for universitetet gjennom pressen [4]. Lukkassen fikk HiNs første forskningspris i 2014.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Mathematics Genealogy Project[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Fremover.no – Dag Lukkassen (36) ble professor på rekordtid (Av Ann-Kristin Hanssen. Publisert 7. november 2001, besøkt 25. april 2015)
  3. ^ Milton, G. W. (2002). The Theory of Composites, Cambridge University Press, Cambridge.
  4. ^ Presseoppslag knyttet til Dag Lukkassen
  5. ^ Fremover.no – Historisk pris (Av Fritz Hansen. Publisert 21. desember 2014, besøkt 25. april 2015)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]