Déjà-Vu - Norway

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Déjà-Vu var et norsk progrockband som ble startet i 1975 med medlemmene Kai Grønli, Svein Rønning, Per Langsholt, Henry S. Larsen og Tore Hansen. De to sistnevnte ble erstattet av Knut R. Lie og Harald Otterstad.

Tidlige år[rediger | rediger kilde]

«Time», «Between the Leaves», Free Man», «Visions of Nirvana« og «Flying» ble innspilt «live» og var ment som en demo til arrangører.[trenger referanse]

Med originalbesetningen Grønli, Rønning, Langsholt, Lie og Otterstad holdt bandet bare én konsert, Frikonserten i Gansrødbukta 13. juni 1976.

Høsten 1976 ble Per Langsholt erstattet av Per Amundsen på bass.

Bandet innstilte sin virksomhet i 1978. Imidlertid ble det i ettertid produsert en LP-lakkversjon av Hobølopptaket, som ble kopiert i 6-7 eksemplarer. Opptaket ble mastret i Rosenborg Studio. Et av disse eksemplarene ble det laget matrise av som ble brukt til å presse 100 LP-er levert i hvite poser.[trenger referanse]

1994–1995[rediger | rediger kilde]

Vokalisten Kai Grønli gikk bort i mars 1994. I 1995 fikk Research Records interesse for bandets Hobølopptak fra 1977 og innspillingene ble relansert på CD-en Between The Leaves og utgitt samme år. En picturedisc av produktet ble lansert samtidig av det svenske selskapet Record Heaven hvor utgivelsene ble dedikert til Grønli.

2009–2014[rediger | rediger kilde]

I 2009 oppsto bandet på ny med Rønning, Lie og Otterstad fra originalbesetningen. Med seg fikk de Morten Milde, Øyvind Stagre og Sverre Stagre. De spilte sin første konsert i Sarpsborg 30. oktober i 2010 og fortsatte med jevnlige konserter. I 2014 opphørte bandet med denne konstellasjonen.

2015–2020[rediger | rediger kilde]

I mars 2015 tok Otterstad og Rønning opp kontakten med Langsholt, og bandet samlet seg rundt den gjenværende originalbesetningen igjen- Grønli ble erstattet av Geir Jahren.

I 2016 ble det i regi av PAN Records utgitt en CD og en dobbel-LP i begrenset opplag av Ise- og Hobølopptakene til Déjà-Vu. Høsten 2017 spilte bandet inn låtene i Ise- og Hobølopptakene på nytt med tillegg av to som ikke var utgitt tidligere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]