College of Charleston

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
College of Charleston
College of Charleston
Grunnlagt 1770
Type statlig, kommunalt
Beliggenhet Charleston, SC
Studenter 11 220 (2006)
Ansatte 895 (2006)
Nettsted www.cofc.edu
Charleston sentrum i ruiner i det siste borgerkrigsåret 1865, da også College of Charleston ble rammet.

College of Charleston er et kommune- og delstatseid, fireårig universitet i Charleston, South Carolina. Universitetet rangeres høyt innen lavere grads undervisning. Det er et klassisk liberal arts-universitet som ligger i Charleston sentrum. Siden starten har de klassiske studien av Oldtidens filosofi og litteratur stått sentralt i laveregrads studier helt til våre dager.

Det ble grunnlagt i 1770 og er USAs 13.eldste institusjon for høyere utdanning. Det er også landets eldste kommunalt eide universitet. Bygnignene har overlevd et jordskjelv i 1886 og Orkanen Hugo i 1989.

Rektoren har kontor i Bishop Robert Smith House, bygd i 1770. Towell Library holder til i originalbygningen fra 1855. Universitetet fungerte som militære brakker både under borgerkrigen og Første verdenskrig.

Studenttallet i 2006 var 11 218, og skolepengene var dette året på US$ 7 234 for studenter fra delstaten Sør-Carolina. Det er drøye 900 vitenskapelig ansatte ved universitetet.

De sju skolene ved College of Charleston er:

  • School of the Arts
  • College of Charleston School of Business and Economics – 1 560 studenter
  • School of Education
  • School of Humanities & Social Sciences
  • School of Languages, Cultures, & World Affairs
  • School of Science & Mathematics
  • Graduate School of the College of Charleston (University of Charleston)

The Avery Research Center for African American History and Culture ble etablert i 1985 og er ledende i Sørstatene på dette feltet.

I 1992 ble University of Charleston startet som høyere studeisetd (Graduate School) ved College of Charleston. Mer enn 2 000 studenter velger her mellom 16 Mastergrader og seks profesjonsutdanninger.

Filmen Cold Mountain ble delvis filmet mellom de gamle kolonistil-husene ved skolen. Det samme ble filmen The Patriot og TV-serien Nord og Sør.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]