Cherie Lunghi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cherie Lunghi
FødtCherie Mary Lunghi
4. apr. 1952[1]Rediger på Wikidata (72 år)
Nottingham (England)
BeskjeftigelseTeaterskuespiller, filmskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedCentral School of Speech and Drama[2]
Homerton College
Richmond School
BarnNathalie Lunghi
NasjonalitetStorbritannia
Aktive år1965
IMDbIMDb

Cherie Lunghi (født 4. april 1952 i Nottingham, Storbritannia) er en britisk skuespillerinne som har opptrådt i filmer, på TV og teater.

Hun er nok mest kjent for sin rolle som den fiktive karakteren Guinevere i filmen Excalibur fra 1981, filmen The Mission fra 1986 og som Bestyrerinnen Gabriella Benson i 1990-årenes TV-serie Bestyrerinnen og for hovedrollen i en serie annonser og reklame-kampanjer for Kenco kaffe.

Hennes far, Alessandro Lunghi, hadde italiensk blod i årene og hennes mor var britisk. Etter at hennes far reiste tilbake til Italia, vokste Cherie opp i Vest-London sammen med sin mor og hennes tanter og onkler.

Hun ble blant annet utdannet ved The Arts Educational School i London, der spilte Lunghi i roller som f. eks. Hedvig i stykket «Vildanden» av Henrik Ibsen og som karakteren Alice i stykket Alice in Wonderland. Etter endt eksamen fra Homerton College, Cambridge University og London Central School of Speech and drama, ble hun en del av The Royal Shakespeare Company på slutten av 1970-tallet, der hun fikk flere ledende roller som karakterene Perdita, Cordelia og Viola.

Lunghi forlot The Royal Shakespeare Company for å forfølge sin karriere innen film. Mest sannsynligvis er hennes mest kjente rolle på film med karakteren Guinevere i 1981 med filmen Excalibur.

Hun er mamma til den kjente britiske skuespillerinnen Nathalie Lunghi som stammer fra hennes forhold med regissør og filmprodusent Roland Joffé som hun møtte da hun spilte inn filmen The Mission på 1980-tallet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Roglo, Roglo person ID p=cherie;n=lunghi[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ High Profile Alumni, www.cssd.ac.uk[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]