Brokelandsheia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brokelandsheia
Kart
Brokelandsheia
58°49′23″N 9°04′24″Ø

Brokelandsheia er et næringsområde ved E18 i Gjerstad kommune i Aust-Agder, mellom Kragerø og Risør

På Brokelandsheia sysselsetter de ca. 35 bedriftene over 300 mennesker. De fleste bedriftene er i handelsbransjen, den største er likevel Gjerstad mek. industrier som spesialiserer seg på skuffer og graveutstyr til traktorer og anleggsmaskiner.

De årlige Brokelandsheia-dagene går av stabelen den første helgen i september, og har hvert år besøk av ca. 25 000 mennesker. Brokelandsheia-dagene ble først arrangerert i 2004, og har på få år vokst til å bli den største handelsmessen på Sørlandet, med over 200 utstillere i en rekke kategorier.

På Brokelandsheia skal, om planene gjennomføres, Sørlandsbanen og Vestfoldbanen knyttes sammen ved at det bygges ny jernbanetrasé fra Porsgrunn til Brokelandsheia. Brokelandsheia stasjon er en av to planlagte stasjoner på denne strekningen som er kalt Grenlandsbanen, og stedet blir trolig nytt knutepunkt for samferdsel på strekningen Oslo-Kristiansand.

Gjerstad kommune er aktive i utviklingsarbeidet for Brokelandsheias fremtid, og har som den første kommunen i landet igangsatt et eget plansmiearbeid (se lenke under) med fokus på Brokelandsheias utvikling både lokalt og regionalt i et 20-årsperspektiv.

Brokelandsheia fikk i 2009 en ny attraksjon, Den Lille Dyrehage, som har vært en stor suksess så langt. I tillegg har området distriktets mest besøkte matvareforretning, Eurospar Brokelandsheia, som åpnet sin 2000 m2 nye forretning i 2008. Forretningen har blitt kåret til best i landet på service, og har også landets lengste ferskvarelinje. Vinmonopolet etablerer nytt polutsalg på Brokelandsheia i første halvår 2011.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]