Bowler Wildcat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wildcat i Dakar 2007

Wildcat er en løpsbil fra britiske Bowler Offroad. Den er en videreutvikling av Bowler Tomcat, og er basert på komponenter fra Land Rover Defender. Wildcat har vært brukt i forskjellige rally raid, hvor det mest kjente er Rally Dakar.

Produksjonsrettighetene til Wildcat ble solgt til QT Services i desember 2007, og de støtter eksisterende Wilcat-eiere, mens Bowler har konsentrert seg om etterfølgeren Nemesis.

Teknisk[rediger | rediger kilde]

Wildcat har en rørramme med integrert veltebur som en del av rammestrukturen. Karosseriet er laget av glassfiber.

Hjulopphenget bruker aksler fra Land Rover Discovery framme og bak. Framakselen er heng opp i radiusarmer og et panhardstag. Bakakselen henger i radiusarmer og en Watts-oppheng.

Opprinnelig kom Wildcat med et utvalg på V8-motorer i enten 4, 4,6 eller 5 liter med forskjellige ytelser, eller en 2,2 eller 2,5 liter turbodiesel.

Et uvanlig tilleggsutstyr var en løfteanordning fast montert under bilen. Denne kunne løfte høyere enn understellet kunne bevege hjulene, og var men å få kjøretøyet opp fra bløtt underlag eller å lette hjulbytte. Anordningen besto av en stor stålplate på en hengslet ramme under kjøretøyet mellom akslene. En hydraulisk sylinder, styrt fra innsiden av kjøretøyet, dyttet denne platen ned. Platen fungerte også som skliplate i fart.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]