Bjørn William Lindgren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bjørn William Lindgren
Født25. des. 1965Rediger på Wikidata (58 år)
BeskjeftigelseFilmregissør, fotograf Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Bjørn William Lindgren (født 25. desember 1965 i Drammen) er en norsk fotograf, TV-produsent og regissør. Han har arbeidet innenfor tv-produksjon siden 1989.

Han er utdannet ved London International Film School (1989) og deltok i samme år i Fuji Film Competition og vant 2. pris i Lighting feature film i regi av BAFTA i London

Lindgren har vunnet Gullruten for:

Han har filmet over 400 episoder av serien 4 Stjernes middag for Monster AS.

Idag har bjørn arbeidet med serier som:

Super oppusserne TV 3, Fotograf Sommerhytta TV2, Fotograf

Bjørn William Lindgren har også blitt en ledende seiler i Norsk seilmiljø. Han har arbeidet med sitt Open 60 prosjekt siden 2015. Dette er den eneste Open 60 regattabåt i Norden. iI år har flere ting falt på plass for prosjektet og det arbeides med å lage en ny tv-serie om prosjektet. Helly Hansen er hovedsponsor for båten. Båten vil stille til start i de fleste store regattaer Norden fremover.

Båten skal brukes til å fremme Norsk seilsport og ta med unge nye lovende seilere ombord. Bjørn Lidgren vil også prøve å stille båten til rådighet for barn som er på Radiumhospitalet. Tanken er å ta med barn på en lite seiltur i indre Oslofjord om sommeren hvis de føler for dette.