Billy Howerdel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Billy Howerdel

Billy Howerdel (født 18. mai 1970 i New Jersey, USA) er grunnleggeren, gitarist, bassist, låtskriver og produsent for bandet A Perfect Circle.

Før han startet A Perfect Circle jobbet han som gitartekniker for The Smashing Pumpkins, Faith No More, Nine Inch Nails, David Bowie, Guns N' Roses, Fishbone pluss en rekke andre band og artister.

Billy Howerdel jobbet som roadie og Pro Tools tekniker for bandet Tool under innspillingen og turneen av albumet Ænema, hvor han da jobbet med vokalist Maynard James Keenan (som Billy allerede hadde møtt tilbake i 1992). Det var under denne perioden Billy lot Maynard James Keenan få lytte til noen av hans egne låter, som da resulterte i at Keenan tilbudte seg å synge på sangene til Billy. Det var egentlig en kvinnelig vokalist Billy ønsket til sangene sine, men takket etterhvert ja til tilbudet Keenan hadde gitt ham.

I 1999 ble A Perfect Circle dannet av Billy Howerdel og Maynard James Keenan. De startet inspillingen av deres første album, Mer de Noms, samme år. Billy og Keenan spilte inn det meste av materialet til Mer de Noms i en garasje i Los Angeles, det var kun trommer som ble spilt inn i et profesjonelt studio.

Det er 4 år siden A Perfect Circle utga sitt siste album, eMOTIVe, og Keenan har i intervjuer med det franske bladet Rock Hard sagt at: «A Perfect Circle har ikke bare et avbrudd, men er ferdige».