Bevaringstenestene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bevaringstenestene – Museumssenteret i Hordaland er det fulle navnet på en fellestjeneste for de konsoliderte museene i Hordaland fylke, knyttet til konservering og bevaring av museenes samlinger.

Historikk[rediger | rediger kilde]

1978

På oppfordring fra museene gav i 1978 Hordaland fylkeskommune sammen med staten midler til opprettelse av en fellestjeneste ved å bevilge midler til den første stilling. Denne var knyttet til tekstil ettersom museene hadde sett hvor sårbart materiale dette var og hvor stort behovet var rundt om på museene. Sammen med tilskudd fra Norsk kulturråd til utstyr, var dermed Tekstilatelieret etablert; lagt administrativt til Vestlandske Kunstindustrimuseum.

1992

Fra september 1992 flyttet Tekstilatelieret til lokaler ved Hordamuseet og ble lagt administrativt til museet, men med eget driftsbudsjett med midler direkte fra Hordaland fylkeskommune og staten.

2004

Fra 2004 ble Tekstilatelieret konsolidert med Norsk Trikotasjemuseum, og en prosjektstilling ved Hordaland fylkeskommune, til institusjonen som fikk navnet Museumssenteret i Salhus. Fellestjenesten for museene i Hordaland endret navn til Bevaringstenestene og flyttet inn i nye lokaler i Salhus i 2007. Ved ytterligere konsolidering i 2007 fikk Institusjonen inn nye avdelinger og endret navn til Museumssenteret i Hordaland. Fellestjenesten for museene i Hordaland heter i dag Bevaringstenestene – Museumssenteret i Hordaland.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]