Athina Roussel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Wiesbaden 2013
Athina Roussel i 2012

Athina Hélène de Miranda (eller Athina Onassis Roussel, født 29. januar 1985 i Frankrike) er en sprangrytter og eneste gjenlevende arving etter skipsreder Aristoteles Onassis.

Mellomnavnet hennes har vært et diskusjonstema i mange år, frem til bilder av hennes bryllupsinvitasjoner kom på trykk i 2005. Det var trodd at mellomnavnet måtte være Christina eller Alexandra, men invitasjonene viste klart at hennes fulle navn var Athina Hélène Roussel.

Hun ble født i Neuilly-sur-Seine, Frankrike, og er den eneste datteren til Christina Onassis (19501988) og hennes fjerde ektemann, Thierry Roussel. Hun er født Roussel, og skiftet navn til Onassis de Miranda i 2006, etter bryllupet i 2005 med Alvaro Alfonso de Miranda Neto.

Athina var født 12 år etter sin onkel Alexanders død, 14 år etter sin bestemor Tinas død, og var kun tre år da hennes mor Christina døde. Etter hennes mors død ble hun oppdratt av sin far og hans andre kone, Marianne "Gaby" Landhage, en svensk modell som i flere år hadde vert Roussels elsker, og som allerede hadde to barn.

Hennes personlige formue er svært omtalt, og kilder angir formuen til alt fra 600 til 2000 millioner USD.[trenger referanse] En grunn til forvirring er medienes tendens til å blande hva hun eier med hva Onassis-fondet eier, men mye tyder på at hun har store penger i lommen.