Arbejdsmarkedsstyrelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Arbejdsmarkedsstyrelsen var en dansk statlig etat underlagt Beskæftigelsesministeriet. Etaten ble fra 1. januar 2014 slått sammen med Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering til den nye Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).[1]

Etaten hadde det overordnede ansvar for utførelsen av og oppfølgningen på den sysselsettingspolitiske innsatsen i Danmarks regioner og kommuner. Målet for Arbejdsmarkedsstyrelsen var å medvirke til å skape et smidig og velfungerende arbeidsmarked.

Arbejdsmarkedsstyrelsen ble opprettet i 1989 gjennom en sammenslåing av Arbejdsdirektoratet (opprettet 1907) og Direktoratet for Arbejdsmarkedsuddannelserne (opprettet 1976). Etaten gjennomfører i dag sitt arbeide i samarbeide med de fire beskæftigelsesregioner (Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark samt Hovedstaden og Sjælland) som ble opprettet i 2003.

Etaten hadde 332 medarbeidere.[trenger referanse] Direktør var Marie Hansen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering». Den Store Danske (lex.dk) (dansk). Besøkt 27. april 2023. «Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR, styrelse under Beskæftigelsesministeriet med bl.a. arbejdsformidling og erhvervsvejledning som sagområde. | STAR oprettedes 1.1.2014 som erstatning for Arbejdsmarkedsstyrelsen og Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata