Aasmund Bjørkan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Aasmund Karl Bjørkan (født 3. juli 1973) er en tidligere norsk fotballspiller som fra 2011-sesongen er trener for Ranheim Fotball.

Han er fra Bodø, og var sentral på Bodø/Glimts tippeligalag fra 1993 til 2005. I sine yngre dager var han Norges raskeste fotballspiller, og en stadig trussel for bakrom og sidebacker. Etter 2005-sesongen la Bjørkan opp som fotballspiller på toppnivå. Foran 2006-sesongen inngår Bjørkan i Glimts trenerapparat med særlig ansvar for Bodø/Glimts andrelag i 3. divisjon.

Et av de fineste målene han laget kom mot Viking, hvor fikk en gjennombruddspasning som han lot gli til venstre for keeper, mens han selv løp til høyre, og puttet ballen i det åpne målet. I avisene dagen etter ble han sammenlignet med Pelé. Aasmund Bjørkan har hele vegen vært en publikumsfavoritt på Aspmyra stadion.

Fra 2009-sesongen ble han hovedtrener for Adeccoligalaget Alta IF. Hans første sesong som trener for Alta endte klubben på sjetteplass i Norges nest øverste divisjon, eller 20. plass totalt i det norsk toppfotball – klubbens desidert beste sesong noensinne. De slo også Tippeligalaget Bodø/Glimt i cupen med 3-0 på hjemmebane, før de tapte for Molde FK i neste runde. Han var spilleberettiget for Alta sesongen 2010.

Foran 2011-sesongen signerte han for Ranheim.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Aasmund Bjørkan blir ny hovedtrener». Ranheimfotball.no. 16. desember 2010. Besøkt 16. desember 2010.