AEGIS (Ragnarok Online)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

AEGIS er programvare utviklet av koreanske Gravity Corporation for å kjøre Ragnarok Online spillserverne. Crackere har ved flere anledninger greid å få tilgang til AEGIS gjennom misbruk av sikkerhetshull.

Programmet består av fire separate hovedenheter:

  • Inter Server – ansvarlig for private meldinger mellom brukerne og laugene, samt synkronisering mellom serverne
  • Zone Server – ansvarlig for spilldynamikken
  • Character Server – ansvarlig for brukernes figurer
  • Account Server – ansvarlig for at verifisere informasjonen i brukerdatabasen (f.eks. betalingsstatus)

Programvaren ble stjålet allerede under betaversjonen av Ragnarok Online da kinesiske servere ble angrepet gjennom et sikkerhetshull i Internet Information Services. Gruppen Apez regnes for å ha hatt en sentral rolle, og ønsket angivelig å bruke AEGIS for å høyne kvaliteten på server-emulatorene. Tre såkalte private servere ble konfigurert med AEGIS-programvaren, men det ble holdt skjult at disse benyttet seg av AEGIS-teknologien. Senere ble AEGIS ved et uhell delt offentlig, og i løpet av kort tid ble programvaren spredd til privatpersoner over hele verden.

Til tross for at AEGIS blir omtalt som profesjonelt arbeide, har de lekkede versjonene vist at programvaren har en simpel og ineffektiv struktur.

Utviklerne ble tvunget til å forlate firmaet, da det ble overtatt av Samsung Electronics. De fleste av de originale utviklerne arbeider nå på et nytt prosjekt, Granado Espada.