99 Homes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
99 Homes
Generell informasjon
GenreDramafilm[1]
Utgivelsesår2014
NasjonalitetUSA
Lengde112 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRamin Bahrani[1][2] Rediger dette på Wikidata
ManusRamin Bahrani Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Ashok Amritraj
FotoBobby Bukowski Rediger dette på Wikidata
KlippRamin Bahrani Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeAndrew Garfield,[2] Cullen Moss,[3] Michael Shannon,[3] Laura Dern,[3] Tim Guinee,[3] Noah Lomax,[3] Wayne Pére,[3] J. D. Evermore,[3] Clancy Brown,[3] Jeff Pope Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Broad Green Pictures
Netflix
Premiere(r)2014
UtmerkelserGrand prix du Festival de Deauville (2015) (tema for: 2015 Deauville American Film Festival)[4]
Eksterne lenker

99 Homes er en amerikansk dramafilm fra 2014. Filmen ble regissert av Ramin Bahrani etter et manus skrevet av Bahrani og Amir Naderi. Hovedrollene spilles av Andrew Garfield, Michael Shannon og Laura Dern. Filmens handling er lagt til finanskrisen i 2008, og følger alenefaren Dennis Nash og hans familie etter at de blir kastet ut av hjemmet sitt av megler Rick Carver.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Bygningsarbeideren og alenefaren Dennis Nash bor i Orlando, Florida sammen med sønnen Connor og Dennis' mor, frisøren Lynn. Dennis har nylig mistet jobben, og filmen starter i det han også mister hjemmet som den lille familien har delt. De blir satt på gaten. Mannen som representerer kreditorene som har reist kravet om utkastelsen heter Rick Carver. Politibetjentene som skal iverksette utkastelsen kaller Rick for «sjef» («boss»). Dennis, Connor og Lynn flytter inn på et loslitt, lite motellrom. Dennis går til Ricks kontor for å få tilbake verktøy som ble stjålet av Ricks håndlangere.

Rick blir imponert over Dennis, og tilbyr ham jobb som reparatør på eiendommene han forvalter. Dennis sier ja til tilbudet og blir etter hvert Ricks assistent. Dette innebærer at Dennis selv blir ansvarlig for å sette folk på gaten. Han lærer seg hvordan han kan misbruke regelverket, slik at bolighaier kan gjøre seg rikere på bekostning av vanlige folk som har fått gjeldsproblemer. Det viser seg at Ricks bakgrunn ikke er ulik Dennis' egen. Rick rettferdiggjør sine egne handlinger med at «det er bedre å være jeger selv enn å bli jaget». Den leveregelen har han utviklet etter å ha sett sin egen far gå til grunne, til tross av at han jobbet hardt for å sørge for seg og familien sin. Rick lar Dennis få en andel av det han tjener på virksomheten. Dennis får smaken på den glamorøse livsstilen som Rick har lagt til seg.

På motellet der Dennis bor med sin familie, flytter det inn en mann som Dennis har vært med å sette på gaten. Mannen kjenner igjen Dennis og truer ham. Dennis ønsker å gjøre en avtale med Rick om å kjøpe tilbake familiens gamle hjem, men den juridiske prosessen hindrer dem fra å flytte hjem umiddelbart. Dennis bestemmer seg for å få sønnen ut av motellrommet deres umiddelbart ved å selge familiens hjem, og kjøpe et langt mer luksuriøst hjem i stedet. Han bringer Lynn og sønnen til det nye luksuriøse huset. Denis forteller at han solgte det gamle huset deres, slik at de kunne komme seg ut av motellet med en gang. Lynn blir sjokkert over tapet av deres mangeårige hjem. Hun blir frastøtt når hun innser at Dennis fikk sin nyvunne rikdom har skjedd ved å hjelpe Rick med å ofre ærlige huseiere, som sliter med økonomiske problemer. Selv Ricks sønn Connor, er ikke fornøyd med ordningen. Lynn og Connor forlater Dennis, for å bo hos broren hennes.

Rick forsøker å få til en ny ordning, som kan gi ham flere millioner dollar. Men ordningen blir satt i fare av en rettssak ført av en huseier som Rick forsøker å kaste ut. Dennis og huseieren er bekjente, men mannen ble fiendtlig mot Dennis da han ble en del av Ricks virksomhet. Dennis adlyder Rick, om å levere et forfalsket dokument til en rettssak, for å slåss mot huseieren. Men den påfølgende utkastelsen utvikler seg til en væpnet konflikt. I frykt for at mannen, som også har sin familie inni huset, muligens vil bli drept i en skuddveksling, innrømmer Dennis å ha levert det forfalskede dokumentet.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Andrew Garfield.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt2891174/; besøksdato: 14. mai 2016.
  2. ^ a b http://www.bbfc.co.uk/releases/99-homes-film; besøksdato: 14. mai 2016.
  3. ^ a b c d e f g h (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  4. ^ Ouest-France, www.ouest-france.fr[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]