Øystein Køhn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Øystein Køhn
Født1949Rediger på Wikidata
Skien (Telemark)
BeskjeftigelseFotograf, foredragsholder, skribent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Øystein Køhn (født 1949 i Skien) er en norsk forfatter,[1] fotograf, foredragsholder og friluftsmann.[2] Han er også knivmaker. og har vært redaktør av Norsk Knivforenings blad Knivbladet.[3]

Han er født og oppvokst i Skien og tok examen artium ved Skien videregående skole i 1968. Køhn arbeidet i Televerket og utdannet seg videre til ingeniør og var avdelingsleder ved den datastyrte fjernsentralen i fjellanlegget i Skien etter ni år i Oslo/Drammen. Han arbeidet også noen år i utdanningsutvalget i Norges Padleforbund.

Køhn begynte som free-lance skribent og foredragsholder i 1973, ved siden av sitt arbeid i Televerket. Han sa opp jobben som ingeniør i Televerket i 1984 og driver i dag som friluftsmann, skribent, utstyrsutvikler, konsulent for friluftsbransjen og fotograf på heltid.

Køhn arbeider med frilufts- og villmarksliv i inn- og utland.[trenger referanse] Han har i vært konsulent i forbindelse med messekatalogen for «Villmarkslivsmessene» i Vikingskipet på Hamar siden starten. Han har vært president i Skien Rotary Klubb og mottok hederstegnet «Paul Harris Fellow» i 1999. Køhn har også i flere år vært redaktør av Knivbladet, organ for Norsk knivforening.

Køhn har padlet i elver over hele verden, blant annet i den arktiske delen av Amerika.[trenger referanse] Han har også skrevet flere padletekniske bøker samt tre med padleruter i Norge. Han har holdt flere hundre padlekurs og var en sentral person i Norges Speiderforbund fra 1958 og senere i Padleforbundet i Norges Idrettsforbund.

Han har padlet internasjonal konkurranse i cirka ti år på flatt vann og elv og deltatt i to verdens-mesterskap i dragekano i kinesiske farvann.[trenger referanse]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Forfatter Øystein Køhn. Bøker, lydbøker, biografi og bilder | Cappelen Damm forlag». www.cappelendamm.no (norsk). Besøkt 12. september 2017. 
  2. ^ «Telemarksavisa - Villmanns-opplevelser i villmarka». www.ta.no (norsk). Besøkt 12. september 2017. 
  3. ^ «Norsk Knivforening - Knivbladet». norskkniv.no. Arkivert fra originalen 12. september 2017. Besøkt 12. september 2017.