Wikipedia:VisualEditor/Introduksjon til TemplateData

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Som forklart her så er TemplateData en måte å lagre informasjon om en mal slik at VisualEditor kan bruke denne i den interaktive malredigereren. TemplateData er kontrollert av MediaWiki sin TemplateData-extension som tillater brukere å skrive deler av strukturerte data enten direkte i en mal eller via en dokumentasjonsunderside som blir transkludert i malen. I det en mal har denne datastrukturen til stede, kan dette vises frem i VisualEditor. Dette høres veldig teknisk og vanskelig ut, men er faktisk veldig lett.

Hvordan bruke TemplateData[rediger kilde]

TemplateData-strukturen[rediger kilde]

TemplateData sin strukturering er basert på JSON-standarden og er rimelig enkel. Først må man skrive et par <TemplateData> tagger ett eller annet sted i malens /dok underside (eller inne i <noinclude></noinclude> tagger rett i malen hvis den ikke har noen /dok underside) på denne måten:

<TemplateData>
Her kommer TemplateData-informasjonen
</TemplateData>

Dette forteller programvaren at alt mellom disse to taggene er TemplateData og skal brukes når malen blir tatt i bruk. Selve innholdet i TemplateData følger et standard utlegg som identifiserer parameterene som kan benyttes inn i malen.