Wikipedia:Underprosjekter/Vedlikehold og oppussing/Fletting/intro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tidsutvikling for kategorien

267 sider er merket for fletting ved at de er påført merkemalene {{flett fra}} eller {{flett til}}.

Når brukerne ber om fletting så er det gjerne et behov for å flytte en artikkel til et navn som er i bruk av en annen artikkel. Da er det vanlig å bytte om på historikkene og kopiere relevant stoff over til det som skal være hovedartikkelen. Fletting innebærer som hovedregel kopiering av stoff fra en artikkel til en annen. Når det flyttes/flettes stoff fra en artikkel til en annen er det viktig å lage en god redigeringsforklaring med lenker til hvor stoffet kommer fra slik at brukere som ønsker det kan finne ut hvem som gjorde de opprinnelige redigeringene.

Historikkfletting er noe annet og innebærer at den ene siden flyttes over den andre dvs historikkene blandes sammen, og at teksten i de to artiklene deretter slås sammen. Historikkfletting innebærer brudd på navngivelsesplikten i lisensen vår og er svært vanskelig å gjøre om. Det advares sterkt mot å bruke historikkfletting, se også nærmere i Hjelp:Flette to artikler hvor det også er lenket til diskusjoner og bruksanvisninger.

Arbeidet med å slå sammen tekstene kan gjøres av hvem som helst, men historikken kan kun flettes av administratorer. Hvis du har flettet en artikkel, men ikke er administrator, kan du be en administrator om hjelp til å flette historikken.

For en oversikt over alle sidene merket for fletting, se