Wikipedia:Dugnadskontor/Rydde i lokale data for fødsler og dødsfall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rydde i lokale data for fødsler og dødsfall[rediger kilde]

Lagt inn av: Kjetil_r 3. jun. 2017 kl. 12:17 (CEST)[svar]
{{Infoboks biografi}} har nylig fått utvidet Wikidata-støtte. Infoboksen (og infobokser som baserer seg på denne) vil nå:

Utregning av alder var tidligere gjort av malene {{fødselsdato og alder}}, {{fødselsdato}} og {{dødsdato og alder}}. Disse kan nå fjernes, siden opplysningene heller bør komme fra Wikidata.

Tidligere ble også kategorier som Kategori:Fødsler i 1888 og Kategori:Dødsfall i 1953 lagt inn manuelt. Av hensyn til nybegynnere bør disse fjernes fra alle artikler som har {{Infoboks biografi}} og infobokser som baserer seg på denne. Merk at de automatiske kategoriene for fødsels- og dødsdatoer bare legges inn dersom ingen lokale data for fødsels- og dødsdatoer er oppgitt, slik at brukere kan overstyre i tilfelle noe går galt med den automatiske beregningen. Det vil si at vi må vente med å ta ut disse kategoriene til etter vi har fjernet {{fødselsdato og alder}}, {{fødselsdato}} og {{dødsdato og alder}}.


Tekniske detaljer på foreslått kjøring[rediger kilde]

Hvilket script som kjøres med lenke til kildekode/hjemmeside.
Hvilke parametre som benyttes.
Lenke til eventuelt datagrunnlag der dette er mulig å fremvise.

Testkjøring[rediger kilde]

Bevis på testkjøring uten at noen faktiske endringer er utført. Legges helst inn som en underside av denne jobben

Diskusjon[rediger kilde]

Vi bør vente med en slik kjøring til vi er rimelig sikre på at den nye måten å gjøre det på gir bedre resultater enn den gamle. Jeg forslår derfor å vente til slutten av juni med kjøringen, slik at alle bidragsytere har litt tid på seg til å rapportere eventuelle feil. Hilsen Kjetil_r 3. jun. 2017 kl. 12:20 (CEST)[svar]