Wikipedia:Brukerreferanser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne siden er ikke offisiell policy på Norsk (bokmål/riksmål) Wikipedia

Brukerreferanser er en metode for å synliggjøre hvilken brukere som går god for hvilken andre brukere i en web of trust og derved gjøre det mulig å ha tiltro til anonyme brukere på lik linje med brukere som skriver under fullt navn.

Systemet lager en web of trust som bygges rundt kjente og gode bidragsytere, med en trust metric som er 0 eller 1. Tallet 0 vil si at det finnes ingen oppføring, tallet 1 vil si at det finnes en oppføring.

Hvordan ta systemet i bruk[rediger kilde]

Sett inn malen {{brukerreferanser}} på egen brukerside, og opprett undersiden [[Mal:USERNAME/Referanser]] som en omdirigering til egen brukerside. Ta deretter kontakt med noen du vet kjenner deg både under dette brukernavnet og som er villig til å gi deg en referanse.

Når du vil gi noen en referanse så gå til vedkommendes brukerside, åpne siden for redigering, finn malen {{brukerreferanser}} på vedkommendes side og legg til ditt brukernavn som en parameter i malen og lagre deretter siden. En gjest på vedkommendes side vil deretter se at du går god for brukeren og kan klikke seg frem til deg. Hvis du ikke selv har satt opp en referanseside så vil ditt brukernavn få et rødt utropstegn etter seg.

Hvis brukeren som får en slik referanse fra deg aksepterer referansen så velger hun/han å beholde den. Hvis brukeren mener at den har liten verdi står hun/han fritt til å fjerne den.

Se også[rediger kilde]