Wikipedia:Artikkelsamarbeid/Ubuntu (operativsystem)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ubuntu (operativsystem)[rediger kilde]

Noen som har lyst til å hjelpe til å polere?--Havarn 21. jul 2007 kl. 02:27 (CEST)

Referansene bør med fordel endres. Man bør ikke bruke «anonym» som forfatter slik du har gjort, oppgi heller organisasjonen som står bak nettsiden som forfatter.
Jeg vil også foreslå å flytte alle «inline» eksterne lenker ned som referanser. --Kjetil r 21. jul 2007 kl. 03:02 (CEST)
Da var det gjort. Flere idéer eller bidrag?--Havarn 23. jul 2007 kl. 09:39 (CEST)
Tok en titt på referansene, gjenbruk er bra for miljøet [sic] så jeg «resirkulerte» referansene ;). «Project Utopia»-delen er litt kort, kan den være underkapittel av noe annet? Kan Installasjon og Standardinstallasjon slåes sammen som en? — Jóna Þórunn 30. aug 2007 kl. 01:01 (CEST)
Takker for bidraget ditt Jóna. Der lærte jeg noe nytt om referanser også . Avsnittet «Standardinstallasjon» har kanskje ikke den beste overskriften. Tanken er at «Installasjon» beskriver installasjonsprosessen. «Standardinstallasjon» skal være om hvordan systemet fremstår med en gang etter installasjon; kanskje «Etterinstallasjon» hadde vært en bedre overskrift? «Project Utopia» er egentlig det som skiller Ubuntu mest fra andre distribusjoner. Derfor mener jeg det fortjener et eget hovedavsnitt, men det må kanskje utdypes litt.--Havarn 8. sep 2007 kl. 00:16 (CEST)
Det er en rimelig drøy påstand å si at "project utopia er egentlig det som skiller Ubuntu mest fra andre distribusjoner". Jeg vil nok heller påstå at det er et fellestrekk blant de store distribusjonene (kanskje med unntak av Debian og Fedora) at man ønsker at ting skal fungere "ut av boksen". I artikkelen står jo skriverstøtte nevnt, og dette er jo nettopp et godt eksempel på hvor Ubuntu lå bak fram til forrige utgivelse (oktober 2008). Det er ikke nytt i linux at distribusjonsverktøy automatisk setter opp drivere når du plugger inn en USB-skriver. (Sjekk eksempelvis ut [1]). Nå er jo dette egentlig kun en liten detalj. Grunnen til at jeg likevel kommenterer det er at ubuntu-artikkelen i mine øyne ikke framstår som objektiv. Den kunne trengt en overhaling, særlig deler av "Popularitet"-seksjonen framstår som tvilsom i mine øyne. Når det gjelder unike ting med Ubuntu er det jo andre ting man kan trekke fram. Jeg kom til å tenke på ShipIt, men det finnes jo så klart mange andre ting òg... Josi 29. feb 2008 kl. 00:10 (CET)


Avsnittet om kontroversen i distribusjonen ble fjernet av Jóna Þórunn - Hvorfor det? Det er viktig å belyse distribusjonen fra flere sider. --Heima 28. feb 2008 kl. 14:41 (CET)

Som sagt, å kalle en misfornøyd forumblogger for «kontrovers» høres litt overdrevent ut i mine ører. Det lønner seg forøvrig å holde diskusjoner på ett sted, og ikke spre dem utover Wikipedia (les: unngå kryssposting på diskusjonssidene). - Soulkeeper 28. feb 2008 kl. 14:51 (CET)