Wikipedia-diskusjon:Konkurranser/Ukens konkurranse 2013-25

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Burde ikke poengsummen for å legge til bilde(r) økes i og med at det er det som er poenget med konkurransen. Når man får så mye poeng for alt annet man gjør i artiklene sammenlignet med å legge inn et bilde vil jo det å legge inn flere kilder etc bli like attraktivt som å legge inn bilder... TorbjørnS (ʦ) 17. jun 2013 kl. 07:17 (CEST)

Jo, egentlig var tanken at man kun skulle få poeng for bilder, men er ute på reise så får ikke gjort noe med det nå. Summen bør hvertfall økes. Kan du ordne det? Løken (diskusjon) 17. jun 2013 kl. 18:09 (CEST)
Jo, det kan jeg. Da setter jeg 15 poeng per bilde. Hvis hovedmålet er å få bilder, så burde det kanskje være såpass slik at ikke halve poenget blir å redigere etc... Håper det ikke blir protester (da får man bare stille tilbake endringen). TorbjørnS (ʦ) 17. jun 2013 kl. 19:45 (CEST)
Bestemte meg for 10 poeng per bilde... TorbjørnS (ʦ) 17. jun 2013 kl. 19:56 (CEST)

Samisk wikipedia[rediger kilde]

Hei! I'm adding pics to the Sámi wikipedia, but it doesn't seem to be showing up here in the results? Does the bot only run once a day there? -Yupik (diskusjon) 17. jun 2013 kl. 21:28 (CEST)

Ser at artikler på nn heller ikke fanges opp. Jeg skal varsle botoperatøren. Finn Rindahl (diskusjon) 18. jun 2013 kl. 14:28 (CEST)
Traditionally the backlink criteria has only supported links, not iwlinks, meaning you had to host a list on each wiki, but I did a modification to the code now to support it. Seems like it works fine. – Danmichaelo (δ) 18. jun 2013 kl. 19:31 (CEST)
Ah, giitu, takk and thanks! -Yupik (diskusjon) 19. jun 2013 kl. 00:20 (CEST)
Seems like there's still a problem here - some articles from sewiki are counted, others not (old/new??)Finn Rindahl (diskusjon) 19. jun 2013 kl. 09:08 (CEST)
Yehpp, there's still a problem. Hopefully it gets fixed before the final count :) -Yupik (diskusjon) 19. jun 2013 kl. 17:17 (CEST)
I'm sure it will get sorted out, just hope people don't get discouraged from adding articles at se: and nn; because of this technical problem. Finn Rindahl (diskusjon) 19. jun 2013 kl. 18:21 (CEST)
Turned out that spaces were replaced with underscores for the iwlinks, so that's why they weren't catched. Yup, there's a lot you have to think about, but now it's fixed :) – Danmichaelo (δ) 19. jun 2013 kl. 18:33 (CEST)

Angående ressurser[rediger kilde]

Med tanke på hjelpemidler til å finne artikler å jobbe med, foruten det fine kartet som er der nå... var det ikke Laaknor som hadde et verktøy som fant artikler som ikke hadde bilde ved å søke på kategori? Jeg finner det bare ikke igjen Pål N. (diskusjon) 17. jun 2013 kl. 23:36 (CEST)

Lenge siden jeg har jobbet med det (har jobbet med wikiimages-prosjektet mitt i to år, og har ikke jobbet noe med noe særlig andre verktøy siden lenge før det), men fant det til slutt: catimagesearch. Legger den inn nå. Lars Åge (diskusjon) 17. jun 2013 kl. 23:46 (CEST)

Bonus for egne bilder?[rediger kilde]

Minnesmerke som nå illustrerer artikkelen «Uredd» (P 41).

Det er vel seint å endre reglene for konkurransen nå, men jeg har merket meg at TorbjørnS stort sett har bidratt her med å laste opp egne bilder for så å illustrere artikler med dem, commons:Special:ListFiles/TorbjørnS. I forhold til konkurransens intensjon om forbedre «artikler som trenger bilder» er dette noe som har mye større verdi enn å f.eks. kopiere illustrasjoner fra svensk Wikipedia eller oversette illustrerte artikler til nynorsk (slik jeg selv har gjort) - illustrasjon med eget bilde burde etter min mening vært verdt minst 50p i denne konkurransen. Som sagt, det er kanskje seint å endre reglene men om jeg har forstått rett har konkurranseleder rett til å gi bonuspoeng til brukere med særlig verdifulle bidrag. Kanskje det kunne vurderes her? Finn Rindahl (diskusjon) 21. jun 2013 kl. 11:25 (CEST)

Kanskje litt dumt at akkurat vi diskuterer det siden jeg akkurat nå har en trygg ledelse på deg med hele 3 poeng... Men jeg tar sjansen uansett.
  • Bonuspoeng og premiering av det å bidra med egne bilder bør prinsipielt sett foregå enten på Commons eller via konkurranser som WLM. I motsatt fall vil det bli fristende å legge inn egne bilder i artikler i stedet for å legge inn de bildene som best illustrerer artikkelen. Jeg tror ikke på noen måte at TorbjørnS eller noen andre som deltar i konkurransen denne uka ville gjort det, men rent prinsipelt mener jeg det blir galt å gjøre det på denne måten.
  • Ellers er jeg enig i at det er litt sent å endre reglene når konkurransen er mer enn halvveis. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 21. jun 2013 kl. 12:38 (CEST)
Hadde vi vært i oppstarten av konkurransen nå, ville jeg foreslått 20p tillegg for å laste opp bilde som kunne illustrere en artikkel uten illustrasjon, ytterligere 20p dersom dette var et eget bilde. Slik kunne man f.eks. tjene 70 poeng på å laste opp et bilde av et sted omtalt på nb, nn og se dersom det ikke fantes bilde av stedet fra før. Men det for vel være til vi evt kjører en lignende konkurranse igjen. Jeg kunne også tenke meg å gi mer poeng for første illustrasjon til en artikkel enn for påfølgende - skal tenke meg litt om og eventuelt ta det opp på den generelle UK-diskusjonssida. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 21. jun 2013 kl. 15:16 (CEST)
Det høres ut som et godt utgangspunkt for en senere konkurranse. Jeg tenker at det da kanskje burde være en konkurranse som varte litt lenger, eller som var varslet på forhånd siden man er avhengig av å komme seg ut i felten for å få tatt bilder? Ka du trur om en slik tanke? mvh, --Apple farmer (diskusjon) 21. jun 2013 kl. 16:59 (CEST)
E trur atte en sånn tanke ikkje e så dum :) Ideen om en sommerfotokonkurranse har vært oppe før, husker ikke om noe slikt har blitt realisert. Laaknors kartverktøy er en utmerket ressurs, men det hadde vært greit å kjøre en dugnad med å legge inn koordinater i artikler på forhånd. Uansett, dette er vel noe som vi heller må ta opp på Torget enn her. Finn Rindahl (diskusjon) 21. jun 2013 kl. 18:30 (CEST)
Jeg har ikke fått med meg denne diskusjonen (og heller ikke ymtet frempå at jeg mente det burde være slik), men ideen er egentlig ikke dum. Man bruker en god del lengre tid på å legge inn egne bilder (laste opp til commons, beskjære bildet og stille litt på kontraster etc) men akkurat her og nå føler jeg ikke at det er urettferdig slik det er (siden konkurransen tross alt er slik den er og jeg var inneforstått med reglene før jeg begynte). Og, et lite svar til Apple farmer... jeg skjønner at det kanskje kan bli fristende å legge inn bilder som ikke illustrerer artikkelen slik dem burde, men det tror jeg blir fristende uansett. Jeg tror også det er veldig fristende å "fylle opp" artikler med bilder (her er noen eksempler på artikler der det er lagt inn galleri med så så mange bilder, uten at det gjør noe). Dette er derimot noe jeg mener konkurransearrangøren burde se på. Jeg forventer ikke at alle artikler sjekkes, men en og annen stikkprøve for å se om reglene følges (de konkurransene jeg har arrangert så jeg over det meste som var gjort før jeg "godkjente" det men forstår jo at ikke alle har tid til det). For så vidt: Jeg regner med at det er flere her som er flink med fotografering/utstyr og slikt. Har et helt vanlig kamera med et lite støvkorn innenfor linsen som jeg selv mener "ødelegger" nesten alle bildene. Er det noe poeng i å reparere slikt (ikke det dyreste kameraet)? Kan det være en garantisak? TorbjørnS (ʦ) 22. jun 2013 kl. 02:49 (CEST)
Jeg må bare beklage at det er blitt slik det er blitt. Jeg skulle egentlig arrangert konkurranse om fotball, men på grunn av reise og nyåpning av min arbeidsplass har jeg jobbet ti timer hver dag denne uken. Jeg tenkte dermed å ta en "enkel" konkurranse om bilder, siden disse ofte er populære og enkle å lage. Tok rett og slett en kopi av konkurransen som var før i år, med samme poengsum og regler, men tydeligvis var det ikke nok. De forrige konkurransene (ikke den siste) har hatt bonus for egne bilder og bilder som er "featured" på Commons, men tenkte ikke så langt denne gangen. Når jeg ble oppmerksom på dette var konkurransen allerede i gang, og er motstander å endre poeng og regler underveis. Neste bildekonkurranse skal hvertfall bli helt annerledes :) --- Løken (diskusjon) 22. jun 2013 kl. 19:08 (CEST)

Feil i poengberegning[rediger kilde]

For artikkelen Aspö (Karlskrona) har jeg fått godskrevet 64.1 poeng, fordelt som 8.0 p (ny side) + 12.1 p (1213 bytes) + 5.7 p (57 ord) + 30.0 p (3 bilder) + 8.0 p (2 kilder) (pluss 0.4 bytespoeng fra senere revisjoner) - artikkelen har imidlertid aldri inneholdt mer enn to bilder. Det er en pdf-fil under eksterne lenker, men den burde eventuelt telle som kilde og ikke bilde (etter min mening ikke som noen av delene). Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 22. jun 2013 kl. 18:19 (CEST)

Ser det samme gjelder Drottningskär og nn:Drottningskär, sikkert flere også. Finn Rindahl (diskusjon) 22. jun 2013 kl. 18:30 (CEST)
Hm, ja, det er sant. Jeg husker ikke helt hvorfor jeg tok med pdf i utgangspunktet, men nå har jeg ihvertfall fjerna det, så da forsvinner poengene ved neste oppdatering. Formater som teller er nå svg, png, jp(e)g, gif og tiff. – Danmichaelo (δ) 23. jun 2013 kl. 15:38 (CEST)