What Just Happened

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
What Just Happened.
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 19. januar 2008
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde104 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiBarry Levinson
ProdusentArt Linson
Mark Cuban
ManusforfatterArt Linson
MusikkMarcelo Zarvos
Foran kamera
MedvirkendeRobert De Niro
Sean Penn
Catherine Keener
Stanley Tucci
Annen informasjon
Budsjett$25 million
Prod.selskapMagnolia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

What Just Happened er en amerikansk dramafilm fra 2008, regissert av Barry Levinson. Hovedrollene spilles av Robert De Niro, Catherine Keener og Stanley Tucci.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Ben (Robert De Niro), er en erfaren Hollywood-produsent som sliter med flere problemer, både i arbeidslivet og privatlivet. Den siste filmen hans får veldig negative kritiker, hovedsakelig på grunn av den siste scenen hvor hovedpersonen dør sammen med hunden sin. Ben og hans uortodokse britiske regissør, Jeremy Brunell (Michael Wincott), diskuterer filmen med filmstudioets direktør Lou Tarnow (Catherine Keener). Hun beskylder Ben for å filme hundens død bare for å kunne bruke dette som "forhandlingskort" - og gjøre det lettere å forhandle om andre problematiske scener. Lou truer med å trekke filmen fra Cannes Film Festival, og personlig ta over produksjonen med mindre hundens død blir fjernet fra filmen. Jeremy nekter standhaftig, og får et raserianfall.

I tillegg til Bens problemer med filmen, har han ekteskapsproblemer med kona Kelly. Han oppdager at Kelly har en affære med Scott Solomon, en gift manusforfatter som Ben tidligere hadde jobbet sammen med. Scott har skrevet et manus som han vil ha filmatisert, og som Brad Pitt senere blir knyttet til. Filmstudioet som har filmen til Ben, truer med å stryke Bruce Willis sin rolle i filmen på grunn av skuespillerns uvilje mot å barbere skjegget sitt. Bens karriere henger i en tynn tråd sammen med skjebnen til filmen, men ethvert forsøk på å snakke fornuft med Willis når ikke frem. Regissøren, Jeremy Brunell, går med på å endre avslutningen av filmen slik at hunden overlever. Ben prøver å få agenten til Bruce Willis å snakke med Willis om å fjerne skjegget, men dette fører bare til at agenten får sparken. Men Willis ombestemmer seg snart, og han barberer skjegget slik at filmen kan fortsette.

En uke senere er Ben, Lou og Jeremy tilstede under film-festivalen i Cannes, hvor de håper på å vinne en pris for filmen. Men Jeremy har endret på filmen igjen uten å fortelle dette til Ben eller Lou. Han tok ikke bare med scenen hvor hunden døde, men han la til nesten ett minutt hvor enda flere kuler blir skutt inn i kroppen på den. Denne nye slutten på filmen smadrer filmens muligheter for å vinne noe som helst. Lou blir overhodet ikke imponert, og flyr umiddelbart hjem fra Cannes i studioets private jetfly, og han forlater Ben strandet i Frankrike. Ben kommer seg endelig hjem, akkurat tidsnok til en fotografering sammen med Hollywoods fremste tretti produsenter for Vanity Fair. Men bladets utgivere har fått høre om fiaskoen i Cannes, og Ben blir henvist til å stå lengst bak og i utkanten av fotografiet, noe som betyr at han knapt vil bli lagt merke til.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]