The Daily Show

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
The Daily Show
The Daily Show
Sjanger komedie, satire, nyhetsparodi
Skaper Madeleine Smithberg
Lizz Winstead
Nasjonalitet USA USA
Språk engelsk
Episoder 2,189 (per 27. april 2012)
Produksjon
Prod.leder Rory Albanese
Josh Lieb
Jon Stewart
Lengde ca. 22 min
Sending
Kanal Comedy Central
Bildeformat 480i (SDTV) (1996–2009)
1080i (HDTV) (2010–)
Periode 22. juli 1996
Eksterne lenker
Offisiell nettside
Sending

The Daily Show (i Norge kalt Jon Stewart[trenger referanse]) er et amerikansk komiprogram som går på Comedy Central i USA.

I Norge sendes det på NRK og Canal+. Programmet ble første gang sendt 22. juli 1996. Programmet sendes fire dager i uka, fra mandag til torsdag, og varer en halvtime (reklamepauser inkludert). I dag[når?] er Jon Stewart programleder. Han tok over for Craig Kilborn i 1999.

Programmet parodierer de amerikanske nyhetsprogrammene, og oppbygningen er vanligvis slik at den første delen har en nyhetsopplesning hvor man gjør narr av både mediene og folk i medienes søkelys. I den andre delen har vanligvis en av programmets korrespondenter et innslag, mens det kommer en gjest til den tredje og siste delen av programmet.

Av kjente korrespondenter som tidligere har jobbet med The Daily Show kan nevnes Steve Carell, som hadde hovedrollen i The 40-Year Old Virgin, og Stephen Colbert, som har fått sitt eget TV-program på Comedy Central, The Colbert Report.

Under manusforfatterstreiken i USA i 2007 ble programmet tatt av lufta. I januar 2008 kom det på igjen, selv om streiken ikke var løst. Programmet ble da kalt A Daily Show with Jon Stewart.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: The Daily Show – sitater