The Company Tie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Company Tie er et musikkalbum med Drunk, utgitt i 2004 som CD på This Bastards Voice, og året etter som LP på Twisted Chords. Albumet ble distribuert av Bonnier Amigo.

Albumet fikk god mottakelse i musikkavisa Puls. «Full gitarøs, masse punkenergi, fengende melodier og en lyd som er satans godt skrudd», var noen av stikkordene. Som en utgivelse med «flust av gode sanger» klarte The Company Tie å treffe «som en six-pack etter en lang arbeidsuke».[1] I Adresseavisen ble det gitt terningkast 5 til «en gnistrende punkskive som det spruter av». Bandet hadde klart balansegangen mellom sinne og god produksjon, og «kombinasjonen oppfinnsomme gitarlinjer og melodiøs vokal gjør at Drunk ligger nærmere NoMeansNo enn Sex Pistols».[2]

Stavanger Aftenblad trakk for manglende variasjon og for coverversjonen av The Box Tops' «The Letter».[3] Anmelder Øyvind Holen mente heller ikke at coveren var «akkurat 100 prosent». Han trakk også for lydbildet og vokalprestasjonen, og mente at The Company Tie «representerer nok ikke noe opprykk til oslorockens elitedivisjon». Positivt var «temperatur, flere sterke låter og gjennombruddshissig gitarspill».[4] Også Adresseavisen trakk litt for vokalprestasjonen.[2] Drammens Tidendes anmelder mente derimot at coverlåta var en av de tre beste på albumet, og fastslo at «innen norsk pønkrock og hardcore rock'n roll finner du få om noen som leverer like dynamisk og energisk pønkrock».[5] Stavanger Aftenblad, Aftenposten og Drammens Tidende ga alle terningkast 4.

Mottakelsen var mer lunken på nettstedet Groove.no.[6] Treer i Musikkavisen Backstage ble begrunnet med at albumet var «litt morsomt», men at det ellers ikke var «mye å hisse seg opp over – verken i positiv eller negativ retning».[7]

I 2005 var albumet blant utgivelsene som ble innkjøpt av Kulturrådet.[8]

Sporliste[rediger | rediger kilde]

  1. «Fortune-Teller»
  2. «Food»
  3. «Promises»
  4. «Trick or Treat»
  5. «In the Heat of the Moment»
  6. «Target»
  7. «Pillow Fighter»
  8. «Hell to Pay»
  9. «Snailmail» (cover av The Box Tops' «The Letter»)
  10. «One Split Second»
  11. «It's Obvious»
  12. «Killing Time»

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fossum, Trond Anders (1. desember 2004). «Drunk: The Company Tie». Puls.no (norsk). Besøkt 20. januar 2023. 
  2. ^ a b «Oppfinnsom punk» av Kai Kristiansen, Adresseavisen 12. oktober 2004, s. 10-11
  3. ^ «Norsk punk» av Geir Flatøe, Stavanger Aftenblad 10. november 2004, s. 41
  4. ^ «Oslopunken lever» av Øyvind Holen, Aftenposten Aften 11. oktober 2004, s. 20
  5. ^ «Dynamisk og energisk pønkrock» av Johnny Andreassen, Drammens Tidende 9. november 2004
  6. ^ «anmeldelse: Drunk (No) - The Company Tie (2004)». Groove.no. Arkivert fra originalen 20. januar 2023. Besøkt 20. januar 2023. 
  7. ^ «Drunk – and happy?» av js, Musikkavisen Backstage 6/2004
  8. ^ «62 musikkutgivelser kjøpt inn av Kulturrådet», Ballade.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]