Stureplan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stureplan
LandSveriges flagg Sverige
ByStockholm
Oppkalt etterSten Sture den eldre
Kart
Stureplan
59°20′10″N 18°04′22″Ø

Stureplan er et torg i Stockholm på grensen mellom Norrmalm og Östermalm. Ved torget møtes Kungsgatan, Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan og Sturegatan.

Stureplan og området rundt er kjent for et hektisk natteliv med mange utesteder som retter seg mot betalingssterke kunder[1][2], deriblant barer som Spy Bar, Loge, The Plaxa Club, East og Sturecompagniet. Området rundt Stureplan er dessuten ansett som Stockholms og derved også Sveriges finanssenter.[1][2] Dessuten ligger det mange eksklusive butikker i dette området.[1][2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Stureplan - senter for trendy uteliv i Stockholm». Stockholmtips. 15. mars 2014. Besøkt 16. januar 2024. «Stureplan er for Stockholm hva Aker Brygge og Tjuvholmen er for Oslo. Det er her de hippe og trendy menneskene befinner seg, enten det gjelder jobb eller fornøyelser og det er ikke til å legge skjul på at dette sannsynligvis er det nærmeste et nordisk Wall Street det er mulig å komme. | Selve Stureplan er et område i sentrum av Stockholm hovedsaklig omgitt av finansbedrifter, eksklusive butikker og restauranter. Det er med andre ord et yndet sted å komme for å feste. Det er også her kjendisene kommer for å se og bli sett, og det er hit den svenske kongefamiliens medlemmer kommer for diskresjonens skyld.» 
  2. ^ a b c «Stureplan, high end hotspot of Stockholm - Take me to Sweden». Take me to Sweden - your travel guide to Sweden (engelsk). 1. juli 2021. Besøkt 16. januar 2024.