Studentdemokratiet i Sørøst-Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Studentdemokratiet i Sørøst-Norge
LederNora Rymoen Houidi (2023–)
Politisk nestlederErlend Kåsereff (2023–)
Organisatorisk nestlederSara Wang (2023–)
Seter48
Nettstedhttps://www.sdsn.no/

Studentdemokratiet i Sørøst-Norge (SDSN) er det øverste studentorganet ved Universitetet i Sørøst-Norge, og har som formål å ivareta studentenes interesser samt fremme studentenes synspunkter overfor interne og eksterne parter.

Sammensetning[rediger | rediger kilde]

SDSN består av 48 representanter valgt i årlige urnevalg. Medlemmene velges inn etter hvilket campus de tilhører. USNs største campus, Vestfold har åtte representanter og det minste, Rauland har to.

Semestermøte[rediger | rediger kilde]

Minst en gang i semesteret avholdes det et semestermøte som er studentdemokratietes øverste beslutningsorgan. Møtet består av urnevalgte medlemmer av campusstyrene på hver campus, og avholdes minimum en gang i semesteret.

Semestermøte vedtar Studendemokratiets politikk, styringsdokumenter, og står for valg av arbeidsutvalg, kontrollkomite, valgkomite og studentrepresentanter og styreleder til studentsamskipnaden sitt styre.

Campusstyrer[rediger | rediger kilde]

Campusstyrer representerer alle studenter på sitt campus. De arbeider i hovedsak med lokale saker og har ansvar for alle studentaktiviteter på campus.

Ledergruppa[rediger | rediger kilde]

Ledergruppa består av campusledere fra alle USNs campus. De er det øverste beslutningsorganet mellom semestermøtene og innstiller videre til semestermøtene.

Arbeidsutvalget[rediger | rediger kilde]

Arbeidsutvalget består av studentleder, politisk nestleder og organisatorisk nestleder. Arbeidsutvalget står for utøvelsen av vedtak semestermøtet og ledergruppa fatter.