Stå på! (1985)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stå på!
orig. Fast Forward
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1985
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde110 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSidney Poitier
ManusforfatterRichard Wesley
Foran kamera
MedvirkendeMonique Cintron, John Scott Clough, Noel Kopins, Gretchen F. Palmer, Tracy Silver, Michael McLorenzo, Don Franklin, Irene Worth, Tamara Mark, Sam McMurray, Cindy MgGee, Doris Belack, Debra Varnado
Prod.selskapVerdon-Cedric Prod./Columbia/Delphi III
Eksterne lenker

Stå på! (eng. Fast Forward) er en amerikansk dramafilm fra 1985 regissert av Sidney Poitier. Filmen omhander åtte dansere fra Ohios deltakelse i en stor konkurranse i New York.

Handling[rediger | rediger kilde]

"The Adventurous Eight" er en talentfull gruppe syngende og dansende tenåringer fra byen Sandusky, Ohio, som øver på deres sanger og dans i en gammel bygning hver dag etter skolen. Gruppen består av 2 gutter og 6 jenter: Matt, Michael, June, Debbie, Rita, Francine, Meryl og Valerie. En audition fører ungdommene til New York, men når de kommer til selskapets hovedkvarter får de vite at lederen som hadde lovet dem en audition nettopp har dødd. De møter den nye lederen for selskapet, Clem Friedkin.

Forestillingen de ønsket å opptre i, har blitt utsatt i tre uker. Friedkin tviler på at de kan komme seg forbi første runde. De går til en berømt danseklubb The Zoo hvor de møter noen rivaliserende dansere som er mye flinkere enn dem. Gjengen må derfor lære seg bedre dansetrinn, forå gjøre seg klare til konkurransen. Men når de møter Friedkin igjen, nekter han å gi dem audition. I tillegg oppdager de at Friedkin har rigget konkurransen til fordel for noen forhåndsvalgte utøvere som han tror kommer til å tjene mest penger til selskapet hans.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]