Sosial integrering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Crystal Clear app Volume Manager.pngSnever: Denne artikkelen er snevrere enn hva tittelen skulle tilsi. Den dekker kun ett eller få av de emner man kunne forvente skulle bli behandlet under dette oppslagsordet.

Sosial integrering omfatter ordninger for innvandrere og andre som skal sosialiseres inn i samfunnet. Integrering er nødvendig for å skape tilhørighet, koherens, slik at samfunnet fungerer som en samlet enhet. I statsadministrasjonen i Norge er det opprettet et Integrerings- og mangfoldsdirektorat som skal ivareta dette.

Politisk definisjon[rediger | rediger kilde]

Integrering handler om tilrettelegging og tilpassing for at nye innvandrere skal bli inkludert i samfunnet. Målet er å sikre at innvandrere raskest mulig bidrar med sine ressurser i det norske arbeidslivet og i samfunnet for øvrig. Rett og plikt til deltakelse i introduksjonsprogram og rett og plikt til norskopplæring er viktige tiltak i integreringspolitikken. Rask og god bosetting av flyktninger i kommunene skal danne grunnlag for et aktivt liv i trygge omgivelser.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]