Skjetten jente- og guttekorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Skjetten jente- og guttekorps er et korps på Skjetten i Lillestrøm kommune (Akershus) og for tiden samarbeider korpset med Strømmen skolekorps.

Historie[rediger | rediger kilde]

Skjetten jente- og guttekorps ble stiftet av lærer Hjørdis Omholt den 17. mars 1960. Korpset fikk da ikke lov å kalle seg et skolekorps, men i 1964 etter å ha søkt utallige ganger, ble saken ordnet. Ved starten hadde korpset 12 medlemmer, derav 5 jenter.

Korpset har hatt flere offentlige opptredener, den første hadde korpset i fjernsynsprogrammet "Før julen ringes inn" på julaften i 1961 med "Snehvit og de syv dverger". Den 24. november 1963 deltok korpset i "Spill selv uken" i Skedsmo, og i 1979 deltok korpset i kretskonkurransen for første gang.

I 70-årene ble Skjetten bygd ut og Skjetten fikk tre nye skoler: Melby, Valstad og Gjellerås. Gjellerås ble fort den største skolen, og da våknet tanken om et eget Gjellerås skolekorps. I november 1979 ble det stiftet. Det hadde sin debut 17. mai 1980. Det første stevne GSK deltok i var et kretsstevne i regi av SJG den 1. juni i anledning SJGs 20-årsjubileum. I 1986 ble begge korpsene slått sammen til ett, og korpset fikk 170 spillende medlemmer fordelt over fire delkorps.

På 90-tallet har korpset spilt på OL på Lillehammer, spilt for Kongen ved flere anledninger.

Skjetten jente- og guttekorps er tidenes mestvinnende skolekorps med en seier i Nordisk Mesterskap, ca. 15 seire i Akershusmesterskapet, og en 7-8 NM-titler.

På grunn av lav rekruttering har korpset fra 2000 til 2003 samarbeidet med lokalkorpsene Lillestrøm skolekorps og Strømmen skolekorps. Samarbeidet har blitt kalt LSS2000. Korpset har fått gode resultater i både NM og Akershusmesterskap, med én seier i NM og to seire i AM. Dette samarbeidet ble videreført til sommeren 2003. Høsten 2005 ble et nytt samarbeid startet med Strømmen skolekorps, noe som fortsatt foregår.

Dirigenter[rediger | rediger kilde]

Hovedkorpsets dirigenter gjennom tidene:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]