Emne på «Brukerdiskusjon:Edorfbir»

Migrant (diskusjonbidrag)

Hei ser du lager nasjonale underkategorier for type idrettsutøvere (i ditt tilfelle for friidrettsutøvere) per land/nasjonal olympisk deltagelse. Litt usikker på den utvidelsen av kategorisystemet, (eksmpelkategorier : Kategori:Friidrettsutøvere for Frankrike under Sommer-OL og Kategori:Friidrettsutøvere for Frankrike under Sommer-OL 2012 og underkategorier her Kategori:Friidrettsutøvere under Sommer-OL 2012). Min personlige mening er at det blir feil, men hører gjerne fra andre bidragsytere på OL-relaterte artikler ? Med vennlig hilsen Migrant.

Løken (diskusjonbidrag)

Er enig med Migrant at det blir litt for dypt. Er greit i VM, for der har vi ikke motkategorien "Deltakere for", men tror dette blir mindre oversiktlig.

Migrant (diskusjonbidrag)

I friidrett så er det jo et eget VM og eget EM for friidrettsutøvere så alle deltagere der er jo i utgangspunktet friidrettsutøvere, alternativet der måtte jo da i såfall bli på mer spesifike type utøvere som kastere, hoppere, sprintere, mellomdistanseløpere langdistanseløpere og kappgjengere og slike, men da ikke i kategori-kombinasjon per nasjon, bare etter type. Med vennlig hilsen Migrant.

Migrant (diskusjonbidrag)
Løken (diskusjonbidrag)

Hadde vært greit om vi kunne diskutert dette før vi endrer kategori på potensielt titusenvis av artikler?

Edorfbir (diskusjonbidrag)

Endringene skal nå være fullstendig reversert.

Det er fullt mulig kraftfullt å argumentere for den ene eller andre løsningen på forhånd, men jeg er litt usikker på min egen motivasjon for hele prosjektet dersom jeg legger ned mye arbeid i argumentasjon og det allikevel ikke er stemning for å gjøre noe. Jeg har imidlertid ingen problemer med å selv å reversere forsøk på innføring av nye vrier og tilbakemeldingene kommer normalt raskt.

En god del av arbeidet mitt med kategoriene er i hvert fall styrt av regelen nedenfor :

Merk at kategorier er lite hensiktsmessige om de blir for store og generelle eller for små og spesifikke. Mellom 10 og 200 artikler per kategori regnes som en passe størrelse. Kategorier med over 200 artikler bør deles opp i underkategorier. Hver av de nye underkategoriene kategoriseres så i den opprinnelige kategorien. Videre bør man ved opprettelsen av underkategorier passe på at antall artikler og underkategorier ikke blir færre enn ca. 5 per kategori.
Hjelp:Kategorier

I utgangspunktet er jeg ikke noen stor tilhenger av at disse reglene delvis avviker sterkt fra praksisen på den engelske utgaven. Å kunne ha interwiki for artiklene synes jeg er veldig viktig.

Noen eksempler på utfordringer i forhold til reglene og hvordan kategoriene ser ut i dag (eksemplene berører bare delvis OL-kategoriene ):

I Kategori:Sport i Europa i 2017 har 21 av 42 kategorier færre enn 5 artikler. I Kategori:Sport i Afrika i 2017 har alle 21 kategoriene mindre enn 5 artikler. Kategori:Friidrettsutøvere under Sommer-OL 2016 inneholder mer enn 11 ganger (2 264) så mange artikler som anbefalt.

Løken (diskusjonbidrag)

Kategorier har jo flere forskjellige funksjoner. Er det for å finne lett frem til en artikkel via hele kategorisystemet, eller er det for enkelt sortere ulike artikler, slik at man får oversikt over et knippe artikler? Begge deler er viktig, og ikke nødvendigvis noe som alltid sammenhenger. Jeg er i utgangspunktet enig i "regelen" du henviser til, og er enig at det er det vi skal følge. Unntakene kommer nok mest i sportsverdenen, der jeg syns det er greit å vite hvilken sport som har blitt utøvet i Tyrkia i 2015 eller lignende, selv om dette kanskje bare er to eller tre artikler. I den grunn er jeg også i utgangspunktet er enig i at det korrekte er "Friidrettsutøvere for Norge under Sommer-OL 2016" og lignende.

Likevel må man spørre seg hva man får ut av det, for selv om det kan være kjekt å vite hvilke utøver fra Norge under Sommer-OL 2016 som har deltatt i friidrett, så har vi jo blant annet hovedartiklene for dette. Uansett er hovedgrunnen til at jeg er skeptisk til dette, at det omfatter så ufattelig mange artikler, og at det bør være "alt eller ingenting" og det blir jo et evighetsprosjekt. I tillegg er jeg ikke så glad i å legge til "uferdige" kategorier til nye artikler, så hvis jeg oppretter en artikkel om en saudiarabisk friidrettsutøver som deltok i OL i 1976 ønsker jeg at de to kategoriene man trenger da, skal være blå allerede, eventuelt at det kun er en kategori å opprette, og ikke to. Jeg tror dermed vinninga går opp i spinninga med dette prosjektet, men er enig i at det kan gjøres for spesifikke VM og EM, da dette omfatter mindre antall artikler.

Svar på «Friidrettsutøvere i olympiske leker ?»