Professor Layton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Professor Layton
Utvikler Level-5
Utgiver Nintendo
Plattform Nintendo DS, Nintendo 3DS
Sjanger Puzzle, eventyrspill

Professor Layton (レイトン教授 Reiton-Kyōju?) er en puzzle-videospillserie for Nintendo DS utgitt av Level-5. Serien består av fire spill og en film, og minst to spill for Nintendo 3DS og en film skal komme i 2011/2012. De første tre spillene er om Professor Layton og Luke sine eventyr sammen. De neste tre spillene og de to filmene er etterfølgere og er om hvordan Luke og Layton møttes og deres "originale" eventyr. Selv om bare den første trilogien er tilgjengelig utenfor Japan, har Level-5 lovt at de andre spillene og filmene skal bli lokalisert etter hvert.

Hver tittel er basert på en serie av gåter og mysterier gitt av de forskjellige borgerne i byene som hovedpersonene besøker. Det er ikke nødvendig å løse alle oppgavene for å gå videre, men noen er obligatoriske, og på visse punkt i spillet må et minimum antall av oppgaver være løst før historien skal kunne forsette.

Serien har blitt en av de mest vellykkede seriene for Nintendo DS, med et totalt salg av Professor Layton spill på 10 millioner enheter solgt per oktober 2010.[1]

Serien hadde solgt 15 millioner enheter per august 2013.

Historie[rediger | rediger kilde]

Professor Layton er en følge av Akihiro Hinos barndomskjærlighet til Akira Tagos puzzlebokserie Mental Gymnastics, som har solgt over 12 millioner eksemplarer i Japan.

Hovedpersonen i spillet er Professor Hershel Layton, en kjent arkeolog og en gentleman med gode manerer. Han er innkalt for å løse ulike mysterier i forskjellige steder. Han er alltid følgt av sin lærling Luke Triton, en munter og nysgjerrig gutt som bringer et snev av humor til historien om Layton. Ifølge Hino er Layton delvis inspirert av Phoenix Wright fra Ace Attorney-serien, som vil forbedre de "dårlige sidene" til Phoenix' karakter ved å utvikle Layton.[2]

Spill[rediger | rediger kilde]

 1. Professor Layton and the Curious Village (レイトン教授と不思議な町)[3]
 2. Professor Layton and Pandora`s Box (レイトン教授と悪魔の箱)[4]
 3. Professor Layton and the Lost Future (レイトン教授と最後の時間旅行)
 4. Professor Layton and the Specter`s Flute (レイトン教授と魔神の笛)
 5. Professor Layton and the Mask of Miracle (レイトン教授と奇跡の仮面)
 6. Professor Layton and the Azran Legacy

Det har også vært en «vennlig versjon» av The Curious Village, der alle de ukentlige gåtene var opplåst, og spillet var enklere for de som slet litt i starten. For Pandoras Box, har de bare i Japan "Level-5 Premium Silver / Gold" samlinger på Nintendo DS inkludert den eksklusive side-historien, "Professor Layton and London Holiday" (レイトン教授とロンドンの休日) i tillegg til selve spillet og et annet Level-5 spill, Inazuma Eleven. The Holiday in London inneholder ti gåter, noen som er fra det første spillet, og en kort historie, som foregår i Professor Layton`s kontor i London, der han forteller om sine tidligere eventyr rundt om i verden.

Et nytt Professor Layton mobiltelefonspill skal bli utgitt omtrent samtidig som det femte spillet. Men det er ikke kjent når spillet vil komme ut i Amerika.

Professor Layton VS Gyakuten Saiban er et crossover spill blandet med Ace Attorney serien og Professor Layton serien; Capcom og Level-5 utvikler spillet sammen og skal publisere det på Nintendo 3DS. Det er beskrevet som en kombinasjon av av to spilltyper: gåteløsing og kriminal etterforsking. Shu Takumi, hovedskriveren til det originale Ace Attorney spillene, skal skrive manuset til dette spillet.[5]

Omgivelser og karakterer[rediger | rediger kilde]

Spillet tar plass i og rundt dagens London. Hovedpersonen er Hershel Layton, professor i arkeologi ved fiktive Gressenheller University, som er stolt av sin opptreden som gentleman og hans gåtemestring. Etter hendelsene i The Curious Village, er Layton fulgt av Flora Reinhold som hjelper med å rydde hans kontor på universitetet, men har også lyst til å bli med på Laytons eventyr. Layton møter ofte på politisjefen på Scotland Yard, Inspector Chelmey, i sine eventyr. Layton møter også på en begavet oppfinner med navn Don Paolo, som er en mester i forkledning. Han mener også at han er erkesnemesisen til Layton, fordi han mistet sin ungdoms-kjærlighet, Claire, til Laytons sjarm. I den etterfølgende trilogien blir Laytons tidligere assistent, Emmy Altava, med på Luke og Laytons eventyr.

Plott[rediger | rediger kilde]

Spillene og de andre mediene i Professor Layton-serien har ikke en overordnet struktur eller direkte tilknytning til hverandre, men følger en kronologisk rekkefølge gjennom utseende av igjenkommende figurer som har blitt laget før.

The Curious Village[rediger | rediger kilde]

Det første spillet i serien, utgitt på Nintendo DS i Japan, 2007, og lokalisert andre steder i 2008. Layton og hans unge assistent, Luke, er invitert til den lille landsbyen St. Mystere, av familien til Baron Augustus Reinhold, for å finne ut hemmeligheten bak hans siste vilje og testament, der han erklærte at den som finner Det Gyldne Eple, som er gjemt innenfor landsbyens murer, får hele hans formue. Da de entrer landsbyen, er de begge klare over at den nysgjerrige landsbyen inneholder flere hemmeligheter enn de trodde. De løser over 130 gåter for å finne ut sannheten om St. Mystere.

Pandora's Box / The Diabolical Box[rediger | rediger kilde]

Det andre spillet i serien, utgitt på Nintendo DS i Japan, 2007, og lokalisert andre steder i 2009. Det er kjent i Europa og Australia som Pandoras Box og i Nord-Amerika som The Diabolocal Box. Det begynner med at Professoren og Luke reiser for å møte Laytons gamle mentor, Dr. Schrader, som har sent duoen ett brev som detaljert beskriver hans avskaffelse til The Elysian Box, en eske som er kjent vill drepe alle som prøver å åpne den.

Spin-Offs[rediger | rediger kilde]

Layton Brothers - Mystery Room[rediger | rediger kilde]

Gitt ut til IOS og Android i Japan 21. september 2012, og 27. juni 2013 i Nord-Amerika og Europa. I dette spillet følger en Alfendi Layton, sønnen til Professor Layton, og hans assistent Lucy Baker. Det er 9 mord mysterier å løse, og en kan spillet de 2 første gratis.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Westbrook, Logan (2010-10-20). "Prof. Layton/Phoenix Wright Crossover Only For Japan, Capcom Says" .The Escapist. Besøkt 2010-10-20.
 2. ^ Fahey, Rob (2010-10-19)."Inafune surprised Layton/Wright happened". Eurogamer. Besøkt 2010-10-21.
 3. ^ "Level 5's new game's genre is unknown? New style game to train your brain" (på japansk). Famitsu. Besøkt 2008-01-02.
 4. ^ "Layton Kyoju and the Devil's Box becomes a movie quality"(på japansk). Famitsu. Besøkt 2008-01-02.
 5. ^ Yin-Poole, Wesley(2010-10-19).Prof. "Prof. Layton VS Phoenix Wright is real". Eurogamer. Besøkt 2010-10-19.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]