Outpost

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Outpost
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 11. mars,2008
Storbritannias flagg 16. mai, 2008
Prod.landStorbritannia
Lengde90 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiSteve Barker
ProdusentArabella Croft
Kieran Parker
ManusforfatterRae Brunton
SjeffotografGavin Struthers
KlippAlastair Reid
Foran kamera
MedvirkendeRay Stevenson
Julian Wadham
Richard Brake
Michael Smiley
Enoch Frost
Paul Blair
Julian Rivett
Brett Fancy og Johnny Meres.
Prod.selskapContentFilm
Eksterne lenker

Outpost er en britisk skrekkfilm fra 2008, regissert av Steve Barker.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

På en snuskete bar i en ukjent by herjet av krig, kommer forsker og forretningsmann Hunt (spilt av Julian Wadham) for å ansette leiesoldat D. C. (spilt av Ray Stevenson) og en gruppe eks-soldater, for å beskytte Hunt under en farlig reise til ukjent ingenmannsland. Deres oppdrag går ut på å undersøke en gammel forlatt militær bunker i Øst-Europa. Straks de kommer til denne forlatte militærposten gjør gruppen en grufull oppdagelse som forandrer dynamikken i hele oppdraget: Åstedet for en rekke blodige og okkulte eksperimenter utført av SS under andre verdenskrig, for å skape uovervinnelige tyske soldater til krig. Midt i blodbadet finner gruppen en overlevende tysk soldat som heter Götz.

Den natten blir alt lys rundt området plutselig skrudd på, og mørke silhuetter av flere menneske-lignende skapninger kan sees mot dette skarpe lyset. Like etter blir en i gruppen grusomt drept av en ukjent fiende. Senere samme natt blir en annen drept av to nazister. Neste morgen blir deres døde kropper oppdaget av resten av gruppen. D. C. krever svar angående det egentlige oppdraget til Hunt: En ikke-navngitt organisasjon ønsker at Hunt skal finne et stort generator-lignende apparat som nazistene brukte for å eksperimentere.

Enkelte medlemmer av gruppen ønsker å umiddelbart forlate stedet, men blir drept av en SS-soldat med en øks. Det blir avslørt at Götz var en SS-Brigadeführer (brigade-general) som kommer tilbake til live igjen etter at gruppen dreper ham. De gjenværende leiesoldatene og Hunt forsøker å komme seg unna mlitærposten, men de blir drept av den gamle SS-bataljonen som har kommet tilbake til live. En annen gruppe ankommer området 72 timer senere for å gjennomføre det samme oppdraget som Hunt ble satt til, og denne gruppen oppdager en haug med nakne lik. Området rundt utposten lyser opp igjen, og avslører SS-soldatene som omgir utposten. På avstand står Brigadeführer Götz, som gir soldatene hans ordre om å angripe gruppen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]