Norsk Forening for Maritim Medisin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Norsk Forening for Maritim Medisin (NFMM) er en frittstående forening. Foreningens formål er «å fremme sjøfartsmedisin i Norge og ivareta medlemmenes faglige og økonomiske interesser». Foreningen ble etablert den 9. mars 1969. Foreningen samarbeider med en rekke maritim medisinske institusjoner i inn- og utland.

Foreningen var fra 1969 til 2016 en spesialforening i Den norske legeforening og skiftet navn fra Norsk Forening for Sjøfartsmedisin i 2008.

Siden 1996 har foreningen utgitt nyhetsbrevet DoCumentum Navale. Fra 2001 til 2019 ble tidsskriftet utgitt i samarbeide med Dansk Selskab for Maritim Medicin. Fra 2019 ble tidsskriftet utgitt i samarbeide med Saniteten i Sjøforsvaret.

Foreningen etablerte i 1999 et grunnkurs i maritim medisin i samarbeide med Saniteten i Sjøforsvaret. Kurset gir interesserte grunnleggende kompetanse for å utføre tjeneste som sjømannsleger autorisert av Sjøfartsdirektoratet. Fra 2008 ble kursene overført til Norsk Senter for Maritim og Dykkemedisin (NSMDM) ved Haukeland universitetssykehus.

Foreningen arrangerer et årlig seminar i maritim medisin i samarbeide med Saniteten i Sjøforsvaret og Sjøfartsdirektoratet. Seminaret er en videreføring av Sjøfartsdirektoratets årlige kurs for sjømannsleger.

I forbindelse med foreningens 50-årsjubileum ble det utgitt en bok som omhandler maritim medisins historie sett fra Norge.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]