Moby Duck

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Moby Duck er en figur i «andeuniverset». Han er sjømann og reiser rundt i et stort skip sammen med den klønete matrosen Wimson (engelsk Dimwitty). Delfinen Snipper (engelsk Porpy) følger også båten hans, og er ofte til hjelp for Moby.

Moby Duck og Wimson er antagelig fjerne slektninger av Donald Duck på farssiden, men det nøyaktige slektskapet er ikke klarlagt. Moby Duck går med blå bukser, en t-skjorte og en matroslue og røyker ofte pipe. Han er hvalfanger, men utfører også oppgaver i forbindelse med å frakte last. Wimson er klønete og lager ofte problemer på skipet.

Moby Duck dukket opp i 1967 og ble skapt av Tony Strobl og Vic Lockman. Opprinnelig ble Donald skildret som hans følgesvenn, men senere dukket Wimson opp.

Egne blader om Moby Duck ble utgitt på åttitallet. Imidlertid har figuren senere blitt lagt fullstendig død, trolig fordi han var skildret som hvalfanger og hvalfangst etter hvert ble kontroversielt. (Mobys båt hadde en kanon med harpun i baugen, og noen ganger viste serien til og med at han avfyrte den, skjønt det aldri ble vist at han faktisk traff en levende hval. "Hvalene" harpunen hans rammet, viste seg uten unntak å være falske, f.eks. en gang et hvalformet skip brukt av B-gjengen. Derimot fremgår det at Moby faktisk hadde til hensikt å skyte hvaler.)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]