Milly Alcock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Milly Alcock
FødtAmelia May Alcock
11. apr. 2000Rediger på Wikidata (24 år)
Sydney
BeskjeftigelseFilmskuespiller, fjernsynsskuespiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetAustralia

Amelia May Alcock (født 11. april 2000) er en australsk skuespillerinne. Hun mottok en AACTA-nominasjon for sin opptreden i komediedramaet Upright (2019-2022). Hun debuterte internasjonalt som unge Rhaenyra Targaryen i HBO fantasy-serien House of the Dragon (2022).

Alcock ble kåret til en voksende skuespiller i 2018 av Casting Guild of Australia.

Tidlig liv og utdanning[rediger | rediger kilde]

Alcock ble født 11. april 2001. Hun vokste opp i Sydney, Australia sammen med sine to brødre. Alcock begynte å opptre etter å ha deltatt i en produksjon av Red Rocking Hood på skolen hennes Stanmore Public School. Hun gikk deretter til Newtown High School of the Performing Arts, men forlot skolen i 2018 etter å ha blitt invitert til å opptre i Upright.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Alcock begynte sin TV-debut i 2014 som tenåring i den romantiske komedien Wonderland. Hun opptrådte i reklame for NBN, Cadbury, KFC og Woolworths. Hun spilte også på australsk Disney Channel fra 2015 til 2017, og spilte karakterer i kortserien B.F. Chiefs og Hanging With. Alcock fikk sin første store rolle som skuespiller i 2017 som Isabella Barrett i miniserien High Life og i ABC-dramaet Janet King.

I 2018 opptrådte hun som Maya Nordenfelt i Fox Showcase-dramaet Fighting Season. Hun spilte også som Emma Carvolth i den sjette og siste serien av A Place to Call Home, Marissa Campbell i Netflix-serien Pine Gap og Sian Galese i ABC-serien Les Norton. Alcock dukket opp i sin første spillefilm, The School, i 2018.

I 2019 begynte Alcock å opptre i Foxtel-komedie-dramaserien Upright som Meg; en løpsk tenåring som reiser i den australske ørkenen. Opptredenen hennes i Upright bidro til at hun mottok prisen for «voksende skuespiller» av Casting Guild of Australia i 2018.

Hun ble også nominert for beste komedierolle ved den 10. AACTA-Awards-utdelingen for sin opptreden i Upright, og var en av de yngste som ble nominert til denne prisen.

I 2021 kunngjorde Alcock at hun ville opptre som den unge prinsesse Rhaenyra Targaryen i 2022 i HBO sin fantasy-serie House of the Dragon, en forløper til Game of Thrones-serien.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]