Massasje

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Massasje er en form for mekanisk påvirkning av kroppens muskler. Manuell massasje med bruk av egne hender, massasjeredskaper eller maskiner utføres gjerne av en fagperson, en massør.

Klassisk massasje[rediger | rediger kilde]

Utøves ved rytmisk knaing og strekking av muskler. Dette påvirker blod- og lymfesirkulasjonen, øker hormonproduksjonen og -utskillelsen og gjør musklene smidigere og mer elastiske.

Massasjen virker på hele kroppen.

Avslapningsmassasje[rediger | rediger kilde]

Er en massasjeform som har sitt utspring fra den tradisjonelle klassiske massasjen. Avslapningsmassasjen legger vekt på avspenning i form av myke og lette grep. Her skal man kun slappe av og nyte massasjen.

Idrettsmassasje[rediger | rediger kilde]

Er en massasjeform som myker opp friske eller tidligere skadede områder som preges av spente og ømme muskler. Idrettsmassasje er ofte benyttet av de som ønsker og tåler en dypere massasje, og ofte før eller etter man skal gjennom en stor fysisk påkjenning. Dette gjøres for å kunne prestere maksimalt, redusere restitusjonstid og minske verk i muskulaturen. Ved idrettsmassasje brukes de samme grepene som ved den tradisjonelle klassiske massasjen, men det legges mer trykk på grepene og rytmen er raskere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]