Maldiskusjon:Infoboks tyske delstater

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I denne malen bør det ikke stå riksvåpen da våpenet ikke representerer et rike, men en delstat. Det bør derfor stå delstatsvåpen eller kanskje helst bare våpen. Trygve Nodeland 26. mar 2011 kl. 11:53 (CET)

Endret til bare våpen. Stigmj 26. mar 2011 kl. 13:59 (CET)
Meget rask service her! Trygve Nodeland 26. mar 2011 kl. 14:33 (CET)

Statsminister[rediger kilde]

Bruken av tittelen statsminister i infoboksen er slik jeg oppfatter forholdene, noe upresis. Det som selvsagt menes er å angi vedkommende delstats regjeringssjef. I Norge og mange andre land ledes regjeringen av statsministeren (premierministeren). I Tyskland kalles delstatsregjeringens sjef ministerpresident. Det gjelder her tre unntak for henholdsvis Berlin, Hamburg og Bremen. Om ikke det er nok, så brukes også tittelen statsminister (tysk: Staatsminister) om statssekretærer med visse særlig viktige oppgaver, se Statsminister (Tyskland). I rang vil disse statsministrene likevel ikke passere deres egne ministre - de forblir i realiteten statssekretærer. I to delstater (Bayern og Sachsen) kalles dessuten delstatsministrene statsministre. Jeg vil foreslå at infoboksen for Tysklands delstater endres slik at det istedenfor statsminister står regjeringssjef.--Trygve Nodeland 11. aug 2011 kl. 21:02 (CEST)

Det synes jeg er et meget fornuftig forslag. Haros 11. aug 2011 kl. 21:09 (CEST)
Jeg byttet like godt med en gang, så kan det eventuelt tilbakestilles hvis det skulle vise seg at det er svært gode argumenter i motsatt retning. Haros 11. aug 2011 kl. 21:16 (CEST)