Maldiskusjon:Infoboks musikkalbum

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kanskje vi skulle lage en slik kronologi-greie, slik det er på The Colour And The Shape og One By One? Einar 27. jul 2004 kl.07:39 (UTC)

Kategori[rediger kilde]

Er det så lurt å legge inn kategori i denne malen? Album som begynner med «The» eller annen artikkel skal vel helst alfabetiseres etter et annen ledd i navnet, og det går ikke an å gjøre med automatisk kategorisering. Dessuten begynner vi veldig raskt å nærme oss et punkt hvor vi må tenke på å dele opp i sjangre, ettersom kategorien ellers vil bli voldsom stor å manøvrere seg gjennom. Cnyborg 7. feb 2005 kl.14:29 (UTC)

Dette er nok uheldig. Synes det er greit å la være å bruke kategorier i maler som ikke er til vedlikehold. --Einar Faanes 7. feb 2005 kl.17:59 (UTC)

Coverbilde[rediger kilde]

De fleste albumsidene har ikke coverbilde - er det mulig å gjøre det slik at teksten "[[Bilde:|200px|Cover]]" ikke vises da? (Eks: Cold Roses.) Det ser ikke altfor bra ut. Torstein 1. aug 2005 kl.21:55 (UTC)

Du kan gjøre som i Mal:Infoboks monark, hvor det ikke er noen bildekode, men bare {{{bilde}}}. Da må man selv skrive inn [[Bilde:|200px|Cover]] på de hvor man har et bilde; det kan jo forklares sammen med forklaringen på resten av infoboksen. Hvis man ikke skriver noe blir det stående «bilde» på siden, men hvis man legger inn   vil det bli stående blankt i bildefeltet. Cnyborg 2. aug 2005 kl.13:29 (UTC)
Det er en fin if-mal til bruk i andre maler, som jeg har henta fra fr: (men ikke brukt så mye enda). Skal prøve å sette den inn senere i dag. Jon Harald Søby 2. aug 2005 kl.13:33 (UTC)

If-malen er nå tatt i bruk. Om det finnes et bilde å bruke, skriv filnavnet, om det ikke finnes, ikke skriv noen ting. Jon Harald Søby 3. aug 2005 kl.19:44 (UTC)

Utgivelsesår[rediger kilde]

Denne er litt uheldig slik den er i dag, da man gjerne ønsker å presisere flere forskjellige datoer lenger opp i boksen. Litt vanskelig å forklare, men se gjerne på A Matter of Life and Death for et brukbart eksempel. Toreau 23. aug 2006 kl. 13:23 (UTC)

Jeg har endret malen og lagt inn dettealbum i kronologien i stedet for albumnavn og utgivelsesår. Gjør at det ser bedre ut når flere utgvielsesdatoer er spesifisert, men forutsetter også at dettealbum er oppgitt (parameteret var likevel ikke blitt brukt til noe). Håper det er greit slik og endringen ikke fører med seg uventede bivirkninger. --Gaz 30. jun 2007 kl. 12:13 (CEST)

Feil med mal?[rediger kilde]

Hva har skjedd med malen? Det er et stygt mellomrom mellom produsentnavn og kronologi. Se f.eks Zen Arcade. - Bricklayer 30. jun 2007 kl. 16:21 (CEST)

Da tror jeg jammen jeg klarte å fikse det. Tror det har oppstått etter endringene som ble gjort tidligere i uken for å skjule anmeldelser-seksjonen dersom anmeldelser ikke var oppgitt. --Gaz 30. jun 2007 kl. 19:07 (CEST)
Takk for at du ordnet opp såpass fort - Bricklayer 30. jun 2007 kl. 19:20 (CEST)

Småting[rediger kilde]

Etter konverteringen av malen har det dukket opp noen småting jeg lurte på om var meningen.

  • Malen tar ikke lenger hensyn til parameteret Albumnavn, og setter artikkelnavn inn i stedet. Det fører til at artikler kalt ... (album) får det navnet i infoboksen også.
  • Ser at Forrige/Dettealbum/Neste ikke lenger er sentrerte, men er nå venstrejusterte. Likte det bedre før.
  • Lister (i Anmeldelser og [det nye og udokumenterte] Singler) har sluttet å fungere, om en da ikke manuelt benytter html i artikkelen; <ul><li> etc.
  • Til slutt er ikke albumtittel i kursiv, og heller ikke lenger mulig å manuelt sette i kursiv.

Ellers; Malen ser mye mer oversiktelig ut nå.Soda 3. jun 2008 kl. 12:38 (CEST)

Det du nevte skulle være fikset nå, untatt kursiv albumtittel. Så vidt jeg kan se går det å sette den manuelt, se Ekko: CC Cowboys Beste. Om jeg gjør kursiv albumtittel automatisk, blir det 'slik' - dvs ikke kursiv, men bold m. apostrofer på artikler som har den manuelt. Ønsker du at det skal være automatisk, be noen kjøre en bot (spør på WP:DK) som fjerner alle manuelle kursivmerker i albumnavn eller navn. Albumnavn er erstattet med navn for å standarisere feltene. Begge er gyldige, men navn står i dokumnetasjonen. — Kagee 3. jun 2008 kl. 13:53 (CEST)
Glimrende. Da ser alt bra ut. Det med kursiv kom av at malen kun benyttet navn og ikke albumnavn og at jeg først fant ut av dette rett før jeg postet her. Det spiller forsåvidt liten rolle for meg om kursiv må spesifiseres manuelt i artikler, men det hadde kanskje hjulpet andre. Men det sto ingenting i dokumentasjonen om overgang til navn før du rettet opp i dette i dag. -Soda 3. jun 2008 kl. 17:16 (CEST)

Rating – terninger?[rediger kilde]

Jeg forsøkte å oppgi noen ratinger på Medea (album), men er litt usikker på hva som er best å gjøre her. I Norge er det vel i all hovedsak terning som benyttes eller bare en tallkarakter. Da bør vi vel selv også oppgi dette med terninger og tall, ellers tolker vi kilden og skaper vårt eget verk (normaliserer på en måte). Har vi terninger som kan brukes på samme måte som {{rating}}?nsaa (disk) 20. okt 2008 kl. 12:51 (CEST)

Rating – akseptable kilder?[rediger kilde]

Medea (album) oppga jeg det første jeg fant, og det var Aftenposten, Dagbladet og VG. Hvilken politikk skal vi føre i forhold til hvilke anmeldelser som er inklusjonsverdige (på store artister kan vi sikkert få et tyvetalls anmeldelser fra mer eller mindre seriøse aktører? nsaa (disk) 20. okt 2008 kl. 12:53 (CEST)