Maldiskusjon:Hjelp

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Utfyllende statistikk om bruken av malen kan finnes her:

http://tools.wikimedia.de/~pgk/cgi-bin/hmbstats2.csv?lang=no

--meco 27. mar 2006 kl.08:55 (UTC)

Helpmebot på #Wikipedia-no[rediger kilde]

Denne boten varsler når noen bruker Hjelp-malen. Den driftes av pgk, en engelskspråklig bruker som jeg henvendte meg til på engelsk WP nettopp med tanke på at Helpmebot skulle kunne betjene vår norske kanal, i tillegg til #Wikipedia-bootcamp der den gjør samme jobb. __meco 7. apr 2006 kl.08:39 (UTC)

Brukere som iverksetter aktivitet knyttet til irc-kanaler bør følge disse opp og ikke dumpe bot'er på kanaler og så forlate de uten tilsyn. — Jeblad 7. apr 2006 kl.08:59 (UTC)
Det gjelder spesielt når brukeren har lagt inn reklame for funksjonen i alle velkomstmeldingene; hvis han ikke selv akter å følge det opp må det slettes umiddelbart. --–Duffman 7. apr 2006 kl.09:22 (UTC)
Når dere bruker begrepene tilsyn og oppfølging, er det da noe konkret dere kan komme med eksempler på som forventes fra dere to – eventuelt også fra andre, slik at brukeren får en pekepinn om hvilke funksjoner som for tiden kunne tenkes å ligge nede? __meco 7. apr 2006 kl.09:52 (UTC)
Denne boten krever at noen er interessert i å følge opp brukere som legger inn {{hjelp}}. Dessuten støyer den på kanalen. Så om den skal fortsette bør den flyttes til en egen kanal for de som er interessert. ZorroIII 7. apr 2006 kl.09:57 (UTC)
Da har jeg følgende spørsmål, som ikke er retorisk ment: Er det en reell problemstilling at brukere på kanalen er motvillige til å hjelpe andre brukere som har lagt inn {{hjelp}} på sin diskusjonsside? Eller er det andre problemstillinger som ikke er åpenbare som vanskeliggjør dette? Når det gjelder støy så vil jeg gjerne vite litt mer om hva som menes, da jeg for tiden ikke har tilgang til IRC selv. __meco 7. apr 2006 kl.10:05 (UTC)
Det er vel flere problemer. Det ene går på at om noen igangsetter et arbeid må de vise litt interesse i å følge det opp. Konkret går det på at det her ble igangsatt en større aktivitet uten at noen har fulgt den opp. Det finnes ikke noen kontaktperson for drifting av boten, og såvidt jeg forstår finnes det ikke engang mulighet for å kontrollere boten fra kanalen.
Et annet problem er hvem som skal følge opp de som ønsker hjelp slik ZorroIII nevner. For øyeblikket er det ikke nok aktive mennesker på kanalen til å drive undervisning i tillegg til annen aktivitet. det betyr at vi annonserer en aktivitet som ikke finnes om noen spør.
Et tredje problem er at det burde være en egen #wikipedia-no-bootcamp for slike nye brukere, hvor boten rapporterte. Noen slik kanal finnes ikke og eneste altenativet er den engelske kanalen. Jeg er imidlertid veldig skeptisk til om vi har nok folk til å følge opp en slik aktivitet.
Når det gjelder støyen så er den høyst begrenset for øyeblikket da det ikke virker som om malen brukes overhodet utover sporadisk testing.
Meco, før du igangsetter aktiviteter og diskusjoner så vil jeg sterkt anbefale deg å vurdere om andre har tid og anledning til å følge opp, når du som du sier «da jeg for tiden ikke har tilgang til IRC selv». Tanken er sikkert god men vi er typisk 8-10 aktive på kanalen (optimistisk tall), og i de periodene av dagen hvor det er mest aktivitet er vi opptatt med jobb og/eller revertering av vandalisme. Hvis ikke du selv er villig til å følge opp boten så kan du ikke forvente at andre skal overta aktivitetene.
Jeblad 7. apr 2006 kl.10:19 (UTC)
John Erling Blad nevner følgende problemer:
  1. Her er et større prosjekt startet uten at den som startet det opp viser interesse for å følge det opp.
  2. Det finnes ingen kontaktperson for drifting av boten.
  3. Det er (muligens) ikke mulig å kontrollere boten fra kanalen.
  4. Det er uklart hvem som skal følge opp brukere som anvender {{hjelp}}-malen.
  5. Kanalen mangler folk som kan avse tid til undervisning. Dermed vil folk som ber om hjelp ikke få den hjelpen de ber om.
  6. Vi mangler en egen IRC-kanal for nye brukere.
I den utstrekning dette er en adekvat oppsummering vil jeg la den stå litt før jeg svarer. __meco 7. apr 2006 kl.11:25 (UTC)
Som Bruker:Kjetil_r sa det på kanalen «mesteparten av aktiviteten her er jo fra 21 til 01 eller så» mens mesteparten av brukeraktiviteten på Wikipedia er i vanlig arbeidstid. Det betyr at det i liten grad er noen på kanalen som kan følge opp nye brukere som spør om hjelp. — Jeblad 7. apr 2006 kl.12:24 (UTC)

helpmebot[rediger kilde]

Hi, responding to the message on my account at en Wikipedia, the bot doesn't log a great deal, you can see what it logs as a csv file from here if the bot gets out of control then there isn't an easy way to deal with it at the moment other than kicking it from the channel (or banning it to make it quiet). I am going to add a command to make it be quiet over the next couple of days so I'll let you know. In terms of other controls the bot has a config file for how often it repeats, pages to ignore and such like, if there is something you particularly want just ask and I'll see how practical it is. Hope this helps. Thanks 7. apr 2006 kl.16:26 (UTC) pgk

The above response is copied from Wikipedia-diskusjon:Tinget#helpmebot. --Eddi (Snakk) 8. apr 2006 kl.09:34 (UTC)