Liste over byer i Saudi-Arabia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over byer i Saudi-Arabia.

I tabellen er byer i Saudi-Arabia med mer enn 50 000 innbyggere tatt med. Antallet ved folketellingene av 27. september 1992 og 15. september 2004 er oppgitt. Folketallet omfatter selve byen uten forsteder. Tabellen er sortert etter folketall i 2004.

Kart
Jeddah i 1938
Byer i Saudi-Arabia
Nr. By Arabisk Innbyggere Provins
Folketelling 1992 Folketelling 2004
1. Riad الرياض 3&506&2776096&2 776 096 3&506&4087152&4 087 152 Riyadh
2. Jeddah جدة 3&506&2046251&2 046 251 3&506&2801481&2 801 481 Mekka
3. Mekka مكة 3&505&965697&965 697 3&506&1294168&1 294 168 Mekka
4. Medina المدينة 3&505&608295&608 295 3&505&918889&918 889 Medina
5. Dammam الدمام 3&505&482321&482 321 3&505&744321&744 321 Ash Sharqiyah
6. Taif الطائف 3&505&416121&416 121 3&505&521273&521 273 Mekka
7. Tabuk تبوك 3&505&292555&292 555 3&505&441351&441 351 Tabuk
8. Buraida بريدة 3&505&248636&248 636 3&505&378422&378 422 Qasim
9. Chamis Muschait خميس مشيط 3&505&217870&217 870 3&505&372695&372 695 Asir
10. Hufuf الهفوف 3&505&225847&225 847 3&505&287841&287 841 Ash Sharqiyah
11. al-Mubarraz المبرز 3&505&219123&219 123 3&505&285067&285 067 Ash Sharqiyah
12. Ha'il حائل 3&505&176757&176 757 3&505&267005&267 005 Ha'il
13. Nadschran نجران 3&504&90983&90 983 3&505&246880&246 880 Najran
14. Hafar al-Batin حفر الباطن 3&505&137793&137 793 3&505&231978&231 978 Ash Sharqiyah
15. Al-Jubail الجبيل 3&505&140828&140 828 3&505&222544&222 544 Ash Sharqiyah
16. Abha أبها 3&505&112316&112 316 3&505&201912&201 912 Asir
17. al-Chardsch الخرج 3&505&152071&152 071 3&505&200958&200 958 Riyadh
18. al-Tuqba الثقبة 3&505&125650&125 650 3&505&191826&191 826 Ash Sharqiyah
19. Yanbu’ al-Bahr ينبع البحر 3&505&119819&119 819 3&505&188430&188 430 Medina
20. al-Chubar الخبر 3&505&141683&141 683 3&505&165799&165 799 Ash Sharqiyah
21. 'Ar'ar عرعر 3&505&108055&108 055 3&505&145237&145 237 Al Hudud ash Shamaliyah
22. al-Hawiyya الحوية 3&504&93888&93 888 3&505&132078&132 078 Mekka
23. Unaiza عنيزة 3&504&91106&91 106 3&505&128930&128 930 Qasim
24. Sakaka سكاكة 3&504&65793&65 793 3&505&122686&122 686 Al Jawf
25. Jizan جيزان 3&504&56565&56 565 3&505&100694&100 694 Jizan
26. al-Qurayyat القرية 3&504&72921&72 921 3&505&100436&100 436 Al Jawf
27. al-Qatif القطيف 3&504&98920&98 920 3&504&98278&98 278 Ash Sharqiyah
28. Dhahran الظهران 3&504&73691&73 691 3&504&97446&97 446 Ash Sharqiyah
29. al-Baha الباحة 3&504&85212&85 212 Al Bahah
30. Tarut تاروت 3&504&38055&38 055 3&504&80686&80 686 Ash Sharqiyah
31. Rass الرس 3&504&56866&56 866 3&504&79632&79 632 Qasim
32. Wadi ad-Dawasir وادى الدواسر 3&504&79558&79 558 Riyadh
33. Bischa بيشه 3&504&43485&43 485 3&504&78303&78 303 Asir
34. Sayhat سيهات 3&504&58060&58 060 3&504&66038&66 038 Ash Sharqiyah
35. Scharura شروره 3&504&37091&37 091 3&504&65185&65 185 Najran
36. Bahra بحره 3&504&59809&59 809 Mekka
37. al-Chafdschi الخفجي 3&504&49729&49 729 3&504&54464&54 464 Ash Sharqiyah
38. Dawadimi الدوادمى 3&504&37871&37 871 3&504&53071&53 071 Riyadh
39. Sabya صبياء 3&504&34951&34 951 3&504&52441&52 441 Jizan
40. Zulfi الزلفى 3&504&41660&41 660 3&504&52209&52 209 Riyadh
41. Ahad Rafida احد رفيده 3&504&50080&50 080 Asir

Kilde: Central Department of Statistics & Information, Kingdom of Saudi Arabia

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]