Kurs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Klasserom.
Kurs brukes også om kompassretningen et skip eller et meteorologisk fenomen (lavtrykk, nedbør m.m.) følger.

Et kurs er en opplæringsaktivitet med begrenset omfang, som regel til en enkelt fagretning. Et kurs kan vare fra en time til flere måneder.

Tema for kurs kan være spesielle teknikker, oppøvelse av ferdigheter eller spesialisering i fagområder. Fagkurs kan strekke seg over flere år som deltidsstudium basert på relevant kunnskapsgrunnlag. Kursleverandører som Folkeuniversitetet/Friundervisningen og AOF tilbyr ofte kurs på flere trinn, der en bør ha inne kunnskaper eller ferdigheter fra trinnet før.

Innen varehandel og levering av tekniske produkter er bruken av kurs utbredt. Avhengig av produkttypen og de kvalifikasjonene som kreves for å arbeide med disse, arrangerer produsenter og andre leverandører kurs for sine kunder. Kurs brukes også som salgsvirksomhet i et visst omfang.

Kvalifiksjoner eller produktkunnskap som kreves kan være knyttet til arbeidsoppgaver som innkjøp, salg, ekspedisjon, montasje, vedlikehold osv.

I tillegg til private produktleverandører finnes det også offentlige aktører innen mer generell teori. Det tidligere Statens Teknologiske Institutt er eksempel på tilbydere av forskjellige typer kurs og informasjonsaktivitet, og også Statens Informasjonstjeneste.

Korrespondansebasert undervisning kalles også kurs. Kjente korrespondanseskoler er NKS og NKI Fjernundervisning.

Yrke[rediger | rediger kilde]

Kurs kan gi generell yrkeskompetanse når det er kurs som dekker tilsvarende kunnskapsområde som annen yrkesskole, handelsskole e.l. Korrespondanseskoler gir et eksamensbevis når kurset avsluttes med eksamen. Kursarrangementer som omfatter støtteundervisning i kombinasjon med brevkurs arrangeres av korrespondanseskoler.

Spesialisering[rediger | rediger kilde]

Spesialiseringskurs kan gi kvalifikasjoner som passer til en bestemt arbeidsoppgave. Disse arrangeres i stor utstrekning innen næringslivet og overfor næringslivet.

Se også[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Hvis du vet mer om emnet, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den eller foreslå endringer.