Kategoridiskusjon:Operahus

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne inneholder både operahus (institusjoner) og bygninger. Burde vi ha en egen kategori for bygninger, og hva burde den evt. kalles? Wolfram 26. jul 2005 kl.15:14 (UTC)

Så operahus er ikke kun bygninger? Isåfall er jeg enig - vi bør skille mellom institusjon og bygning på samme måte som kategori:Teatre og kategori:Teaterkompanier. --–Duffman 26. jul 2005 kl.15:49 (UTC)
Har lest igjennom alle artikklene og det er bare artikkelen om Den Norske Opera hvor det ikke står noe om bygningen, Folketeateret. Se f. eks. på Wien som tar utgangspunk i og beskriver bygningen og dens plass i byplanen. -Nina- 26. jul 2005 kl.16:29 (UTC)
Ja, operahus og bygning er tradisjonelt gjerne to sider av samme sak; bare i tilfeller hvor et operahus flytter til en ny bygning får man et problem. Men siden DNO aldri egentlig har hatt noen egen bygning, kunne vi gjerne beskrive den nye bygningen i artiklen om DNO og med et kort sammendrag når det gjelder bruken av Folketeaterbygningen, som kunne få en egen artikkel. Wolfram 26. jul 2005 kl.16:39 (UTC)