Kategoridiskusjon:Norske humanister

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tvetydig kategori[rediger kilde]

Kategorien humanist er tvetydig. Det kan enten vise til en person som har en humanistisk utdanning, det vil si en filolog eller eventuelt en person med et humanistisk, evt. human-etisk livssyn. --Oddeivind 16. nov 2007 kl. 19:03 (CET)

«Humanist» kan vise til en egentlig humanist (dvs. renessansens humanister), til en humanistisk utdannet person eller person som beskjeftiget seg med humanistiske disipliner, til en person med en holdning som kalles humanistisk, til forskjellige kristne grupperinger, til humanetikere og til veldig mye annet. Alt dette skyldes selvsagt at humanist er et populært begrep som mange trykker til sitt bryst. Med andre ord er det grunn til å stille spørsmål ved om vi skal ha en kategori som ikke har noen klar innholdsdefinisjon. Kph 16. nov 2007 kl. 21:13 (CET)
Man burde kanskje skille ut de som er filologer av utdanning. Når det gjelder de andre betydningene kunne man enten finne et mindre tvetydig begrep eller rett og slett droppe kategorien på dette området. --Oddeivind 17. nov 2007 kl. 09:31 (CET)