Kategoridiskusjon:Fartøyer

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kategoristruktur[rediger kilde]

Diskusjon fortsatt fra Brukerdiskusjon:Sidhekin#Kategori:Båtmodeller; se der for sammenhengen.

La kategori:båttyper ligge inntil den begynner å tømmes, så kan vi se på den igjen. Spesielt kategori:norske båttyper kan vel være interessant å se på innen vi bestemmer oss.

Jeg har ikke sett så nøye på kategori:skip ennå. Ved første blikk forbauses jeg vel over kategori:undervannsbåter – kanskje den burde omkategoriseres til kategori:fartøyer? Ellers ser den ved første øyekast grei ut. (Thumbs up!) Men så fins det heller ingen «norske skipstyper» å ta hensyn til, så det skulle kanskje ikke like mye til. ;)

Du etterlyser informasjon om flere skipstypeforkortelser, hva? Flott nok ser «skipstypeforkortelse» ut til å være et nyord ... :( Nei, sorry, jeg vet ikke hvor vi kunne lete. Men hva trenger du disse til? Har vi artikler på skip med en type som vi ikke vet hva står for? Eller tilhører dette kategori:kjekt å ha? :)

Tja, jeg ser nå på byssen og andre rom som deler av fartøyet, men det betyr ikke at de ikke også er steder på det. Men når jeg ser på akter (og baug, styrbord og babord), så ser det mer ut som om kategori:skipsterminologi er riktig – artiklene dekker ikke stort mer enn etymologi og slikt – ikke noe om selve konstruksjonen. Så greit, det som omtales på akter er ikke en del av fartøyet – men jeg mener og tror at bysse og lignende bør dekke mer enn bare terminologien, om

Jeg har selv vært inne på tanken om «X etter navn», men her tror jeg vi bør trå varsomt – det er flere som har jobbet med skip, og de har sikkert meninger. Hvis du har lyst til å forfølge den tanken, tror jeg vi bør prøve å få noen av dem i tale, f eks på Torget. Muligens verdt å merke seg: google « intitle:kategori "etter navn" site:no.wikipedia.org » gir ingen treff.

Nei men intitle:kategori etter site:no.wikipedia.org gir 7550 treff! Vender tilbake senere... Prillen 24. okt 2008 kl. 22:18 (CEST)

Cruiseskip, passasjerskip og ferger, ja. De tre burde struktureres og/eller forenkles. Både på enwiki og på commons er passasjerskip overkategori til de to andre, og det høres ut som en god idé, spør du meg. — the Sidhekin (d) 24. okt 2008 kl. 21:19 (CEST)